UAE

Study in United Arab Emirates

UAE

 • RO
 • RU

Pretul relativ scazut al materiilor prime, clima calda ce dureaza pe aproape tot anul, minunile arhitecturale, precum Burj al-Arab si Insula Palmier, si atitudinea prietenoasa a locuitorilor au facut ca Emiratele Arabe Unite (EAU) sa fie denumite Hong Kong-ul sau Singapore-ul Orientului Mijlociu. Infiintata in 1971, EAU este o federatie formata din sapte emirate: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah si Umm Al-Qaiwain. Emiratele Arabe Unite este una dintre cele mai sigure tari din lume si o destinatie turistica populara, care combina o bogata traditie culturala, datand de peste 2.500 de ani, cu orase moderne, care se lauda cu cele mai inalte zgarie-nori, muzee, galerii de arta, terenuri de golf, spa-uri luxoase si parcuri tematice.
Cu mai bine de o jumatate de secol in urma, de-a lungul coastei Golfului Persic isi duceau viata, de pe-o zi pe alta, pescarii si cautatorii de perle. In anii ‘40, petrolul avea sa schimbe radical cursul istoriei. Casele care stateau sa se darame s-au preschimbat in cladiri futuriste gratie unor șeici care nu s-au lasat prinsi in mirajul aurului negru si au intocmit un plan de rezerva, care sa le asigure un trai bun si dupa epuizarea resurselor naturale.

In actuala economie bazata pe cunoastere, educatia reprezinta resursa cheie pentru asigurarea succesului la nivel global. Ministerul Educatiei din Emiratele Arabe Unite recunoaste importanta educatiei si in prezent investeste sume astronomice pentru dezvoltarea sistemului de invatamant, oferind tuturor elevilor acces egal si gratuit la educatie, in vederea dezvoltarii abilitatilor indispensabile provocarilor societatii moderne.


De ce sa studiez in Emiratele Arabe Unite?

Doar in ultimul deceniu, numarul de universitati si scoli care ofera programe pentru studentii internationali aproape s-a dublat; anual peste 45.000 de studenti straini isi incep studiul in Emiratele Arabe Unite. Majoritatea studentilor internationali provin din Marea Britanie, SUA, Franta, Canada, Australia, Germania si India. Iata doar cateva motive pentru care studentii aleg aceasta destinatie de studiu:

 • Educatia si stiinta este o prioritate de top pentru conducerea Emiratelor Arabe. EAU au unul dintre cele mai bine monitorizate, finantate si adaptate sisteme de invatamant cu cea mai mare crestere “calitativa” inregistrata in ultimii 10 ani.
 • Institutiile de invatamant beneficiaza de un nivel de dotari si infrastructura de ultima ora, comparabila cu cea ale tarilor inalt dezvoltate.
 • Taxe de studiu si costuri de intretinere mai mici in comparatie cu alte destinatii de studiu populare (Marea Britanie, SUA, Canada). Burse de studiu partiale sau integrale pentru elevii si studentii eminenti.
 • Majoritatea institutiilor de invatamant de nivel scolar si universitar ofera instruire in limba engleza si urmeaza programe educationale internationale dupa modelul celui britanic sau american.
 • Cai de comunicare si transport accesibil si o infrastructura moderna. Orasele universitare, in special Dubai este unul dintre cele mai sofisticate, futuristice si cosmopolite din lume.
 • EAU este una dintre cele mai sigure tari din lume, cu o rata a criminalitatii aproape de zero. Datorita unor reguli foarte stricte cu privire la consumul de alcool, tutun si droguri, in mediul scolar si universitar se asigura un nivel foarte inalt de disciplina si securitate.

Afla mai multe!


15 lucruri pe care nu le stiai despre Dubai!
12 lucruri pe care NU trebuie sa le faci in Dubai!
Cea mai performanta patrula auto din lume | Ski Park in Dubai
Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.