17.02.2011

Новости образования/Știri Principale

Noi oportunitati de studii in Dubai!

Новости образования/Știri Principale

Universitatea britanica Heriot-Watt (Edinburgh, UK), renumita pentru excelenta cercetarii in domeniul stiintei si tehnologiei, anunta extinderea filierei din Dubai prin introducerea de noi programe de studii universitare ca raspuns la cresterea numarului de solicitari din partea angajatorilor locali. Cresterea virtiginoasa a economiei in regiune, care in mare parte se datora in trecut exporturilor masive de titei si, mai recent, unui flux masiv de investitii straine, a generat crearea unui numar impresionat de locuri de munca bine platite in mai toate sectoarele economiei. Pornind de la o mica asezare pescareasca, in mai putin de 50 ani, Dubai a devenit unul dintre cele mai mari "santiere" de constructii ale lumii, cu o infrastructura moderna si un stil de viata cosmopolitan. Proiecte de anvergura, cum ar fi constructia primului centru indoor de schi din Orientul Mijlociu, cea mai inalta cladire din lume, primul hotel subacvatic si multe alte proiecte, continua sa sfideze criza economica mondiala.

In timp ce criza economica a avut in centrul atentiei SUA, iata ca Dubai-ul introduce in forta Europa, care pana acum a jucat rolul actorului din umbra. Peste 80% din expunerea pe Dubai apartine bancilor europene, iar partea leului a revenit, asa cum era de asteptat, exuberantelor banci din Marea Britanie. Bancile si institutiile financiare internationale aflate in linia intai, precum HSBC, Standard Chartered, Barclays, Royal Bank of Scotland's ABN Amro, BNP Paribas SA, Lloyds si Credit Agricole, au investit masiv in regiune si continua sa creeze noi locuri de munca si perspective de dezvoltare in sectorul financiar-bancar al acestei tari.

Nu e de mirare ca si universitatile din zona (preponderent centrele internationale de studii) sau grabit sa "raspunda" acestor schimbari - ca rezultat, ponderea facultatilor de inginerie, arhitectura si stiinte economice a crescut semnificativ alaturi de numarul de studenti atrasi de perspectivele de angajare si dezvoltare profesionala. Numai in 2010-2011, Universitatea britanica Heriot-Watt a lansat peste 10 programe noi de studii universitare si post-universitare cu un fond impresionant de burse de studii (pana la 100%) acordate studentilor pentru merit academic, sportiv sau artistic.

- BA Interior Design

- BEng Arhitectural Engineering

- BSc Computer Systems

- MSc Psychology for Business

- MSc Civil Engineering

- MSc Water Resources

- MSc Logistics and Supply Chain Management


Aplica pentru un program de studii in UK sau Dubai, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.