UAE

School Education



  • RO
  • RU

Sistemul educational al Emiratelor Arabe Unite este relativ nou si in forma sa actuala a fost initiat intre anii 1960-1970, odata cu adoptarea unui amplu program national de edificare a scolilor in toate emiratele arabe. Pana la acea data, in regiune exista un numar foarte mic de scoli, care erau preponderent axate pe predarea religiei si asigurarii unui nivel minim de alfabetizare in randurile populatiei. In prezent, peste 850.000 de elevi isi urmeaza studiile in 1.256 scoli publice si private.

Sistemul de educatie pre-universitar al EAU se compune din scoala primara, scoala generala si liceu. Scolile publice sunt fondate de guvern, sunt gratuite pentru cetatenii Emiratelor Arabe si, de regula, urmeaza programul national scolar in stransa corespundere cu valorile culturale, traditiile si obiectivele educationale trasate de Ministerul Educatiei al Emiratelor Arabe unite. Mediul de invatamant in scolile publice este Arab, cu accent pe Engleza ca limba secundara.

Educatia elevilor in scoala primara si secundara este obligatorie pana in clasa 9. In general, sistemul scolar este structurat in 4 trepte, cu o durata totala de studiu de pana la 14 ani:

– gradinite si alte centre pre-scolare (varsta de 4-5 ani)

– scoala primara (varsta de 6-11 ani)

– scoala medie/de baza (varsta de 12-14 ani)

– liceu/scoala superioara (varsta de 15-18 ani).

Potrivit deciziei cabinetului ministerial pentru educatie, pana in 2006 admiterea in scolile publice era permisa doar pentru copiii cetatenilor Emiratelor Arabe, ulterior, admiterea a devenit posibila si pentru elevii internationali (expati) in baza unui concurs riguros si cu achitarea unei contributii in marime de 1.200 USD/lunar.

Cu o populatie compusa din circa 80% expatriati, Emiratele Arabe inregistreaza in prezent cea mai mare crestere a numarului de elevi (peste 50% din totalul elevilor din tara) care frecventeaza o scoala internationala cu predare in limba engleza.

Aproape toate scolile internationale urmeaza o curricula scolara a tarii din care provin cei mai multi expatriati: Marea Britanie, SUA, India, Australia, Franta, Canada, Germania s.a. Datorita recunoasterii internationale si diversitatii curiculare, majoritatea scolilor internationale ofera unul din 2 cele mai raspandite la nivel global programe scolare: IB (Bacalaureatul International) sau, cel Britanic, IGCSE (A-levels, Cambridge Examinations).

Cu toate ca elevii internationali pot fi inscrisi la o scoala privata inca de la varsta de 3 ani (de regula pentru familiile stabilite in Emiratele Arabe), majoritatea candidatilor neinsotiti de parinti aplica la varsta de 14-16 ani.

In afara de limbile engleza si araba, elevii pot alege sa studieze aprofundat, cu profesori vorbitori nativi, limbile franceza si germana, fapt ce le deschide mai tarziu perspective de studiu la facultatile din Elvetia, Germania, Austria, Franta, Marea Britanie s.a.

Recomandam sa aplicati la o scoala internationala cu cel putin 6-12 luni inainte de inceperea anului scolar (luna septembrie, de obicei), pentru a pregati toate documentele necesare, sustine teste de admitere (dupa caz) precum si pentru alte formalizati conexe (vize de studiu, asigurare etc.).

Un dosar de admitere va contine urmatoarele:

- Foaia matricola pentru ultimii 2 ani de studiu

- Cel putin o scrisoare de referinta

- Certificat medical de la medicul de familie

- La solicitarea scolii se va prezenta un cerificat privind nivelul de cunoastere al limbii Engleze, Germane sau Franceze (alternativ va fi organizat un test sau interviu cu scoala).

Desi taxele de scolarizare in scolile internationale din EAU sunt comparabile cu cele din Elvetia, Marea Britanie si SUA (pornesc de la 25.000 USD/anual), acestea ofera un sprijin finaciar generos elevilor talentati, cu un potential academic foarte inalt.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.