Cyprus

Study in Cyprus • RO
 • RU

Membru al UE din 2004 si al zonei EURO, Cipru este a treia insula ca marime a suprafetei si populatiei din Marea Mediterana. Cipru creste semnificativ in popularitate cand vine vorba de calatorii, munca, afaceri sau studii, iar institutiile de invatamant din Cipru sunt bazate pe standarde internationale si ofera programe academice exceptionale.
De ce sa studiezi in Cipru?
Aflandu-se de-a lungul secolelor sub influenta Egiptului Antic, Imperiului Persan, Imperiului Roman si Bizantin, Ciprul a cunoscut o perioada de dezvoltare in istorie fara de precedent, iar in 1878 trece sub administratie britanica si ulterior este anexat oficial de Marea Britanie in 1914.

Cu aproape 7 la suta din PIB-ul national cheltuite pentru educatie, Cipru este unul dintre cei trei investitori de top de invatamant din UE, alaturi de Danemarca si Suedia. Ciprul detine, de asemenea, cel mai mare numar de cetateni apti de munca cu studii superioare din UE.

Ciprul are doua limbi oficiale: greaca si turca, iar aproape 90% din populatie poseda si limba engleza.

Renumit pentru conditiile climatice favorabile, Cipru ofera vizitatorilor o varietate larga de activitati: vacante la plaja, excursii spre obiective turistice, vizite la manastiri (pe insula se afla moastele Sf. Lazar, personajul biblic inviat din morti de Iisus Hristos) si alte monumente culturale.

Fluxul de turisti si investori in economia insulei a stimulat o crestere semnificativa in sectorul bancar, imobiliar, al telecomunicatiilor si comertului international. Gratie facilitatilor fiscale si birocratiei reduse in lansarea sau relocarea unei afaceri, Ciprul devine mai atractiv pentru companiile internationale, iar un numar tot mai mare de cetateni ai UE (in special tarile scandinave, UK si Germania) detin locuinte si resedinta pe insula.

Cu o economie avansata, clima prielnica si costuri de trai mai mici raportat la alte state UE, Ciprul este o destinatie de studiu atractiva cu un numar de studenti internationali in continua crestere.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.