Cyprus

European University of Lefke (EUL)

European University of Lefke (EUL)
European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL) European University of Lefke (EUL)

European University of Lefke (EUL) a fost fondata in 1990 de catre Cyprus Science Foundation, avand chiar din prima zi a infiintarii sale acreditarea Turkish Republic's Higher Education Council.

Campusul universitar EUL este amplasat in Lefke – unul din cele mai verzi colturi ale insulei, la poalele muntilor, cu vederi spectaculoase spre Marea Mediterana. Aici domina o atmosfera de lisniste, intr-un decor de verdeata si lumina, fapt ce face campusul EUL sa fie un mediu perfect pentru studii si, nu in ultimul rand, pentru odihna.
Cu o infrastructura excelenta si echipament ethnic ultra-modern, EUL ocupa un loc de frunte in topul celor mai bune universitati din Ciprul Nordic. Este o universitate totdeauna deschisa pentru schimbari si progres, servind si drept model de diversitate multiculturala. Scopul major al institutiei este sa ofere studentilor sai educatie moderna, durabila si de calitate si sa contribuie astfel la satisfacerea necesitatilor societatii contemporane, lansand anual specialisti profesionisti, educati intr-un mediu multicultural, capabili sa gandeasca critic si inovativ.


Programe de studii


EUL ofera studentilor sai programe (atat cu predare in limba turca, cat si in engleza) de licenta, master si doctor in cele mai diverse domenii, in cadrul a 9 facultati:

Faculty of Engineering

Faculty of Economics & Administrative Sciences

Faculty of Arts & Sciences

Faculty of Communication Sciences

Faculty of Agricultural Sciences & Technologies

Faculty of Health Sciences

Faculty of Education

Faculty of Law

Faculty of Architecture

Faculty of Pharmacy

Faculty of Dentistry


De asemenea, studentii pot opta si pentru programe de studii profesionale in cadrul a 6 scoli:

School of Tourism & Hotel Management

School of Applied Sciences

School of Health

School of Physical Education & Sport

Vocational School

Vocational School of Health Services

Vocational School of Justice


Iar pentru cei care au nevoie de perfectarea nivelului de cunoastere a limbii engleze si/sau de o pregatire suplimentara pentru programul de studii propriu-zis este deschisa English Preparatory School.


Conditii minime de admitere


+ Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta, intr-un domeniu relevant (pentru Master)

+ Nivel minim de limba engleza = iBT TOEFL 65 / IELTS 5.5 (pentru Licenta) sau iBT TOEFL 72 / IELTS 6.0 (pentru Master)

+ CV si alte cerinte suplimentare, in dependenta de programul ales


Perioada de admitere:

Martie-August – pentru semestrul de toamna

Octombrie-Ianuarie – pentru semestrul de primavara


Taxe de studiu si burse


Studentii internationali sunt admisi la programele de licenta EUL cu o bursa de 50%, ceea ce inseamna ca taxa de scolarizare pe care o vor achita acestia este de doar 2.800 USD/anual. Taxa de studiu completa (fara bursa) este in marime de 5.600 USD/anual.

Studentii masteranzi vor achita pentru intreg programul de studii (nu pentru un singur an) o taxa de 4.200 USD. Pentru un program de doctorat, studentii vor achita o taxa de 8.100 USD. Aceste sume includ taxa de scolarizare propriu-zisa, taxa de inregistrare, asigurarea medicala, carduri ID si alte certificate.

De asemenea, pe langa bursa de 50% pentru studentii internationali, EUL mai ofera si alte cateva tipuri de burse, printre care burse academice, sport&culture si -25% din taxa de studii pentru cei care mai au un frate sau o sora studenti la EUL.


Cazare


EUL dispune de resedinte studentesti proprii, care ofera studentilor posibilitatea de a sta cazati pe tot parcursul anilor de studii intr-un mediu curat, sanatos si sigur, fapt ce le permite sa se concentreze in exclusivitate pe studii. Toate camerele de locuit sunt preconizate pentru 3 persoane si dispun de conexiune la Internet, TV si retea telefonica. Camerele sunt amenajate cu toate cele necesare pentru trai, incluzand un mini TV si un frigider. Fiecare camera are baie privata, bucatariile fiind comune pentru intreg etajul. De asemenea, fiecare etaj dispunde de sali de studiu si de recreere. Caminele studentesti se afla la doar 5 minute de mers distanta de salile de curs ale EUL si 10-15 minute – de magazinele, cafenelele si restaurantele amplasate in imediata apropiere de campus.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.