• RO
 • RU

Majoritatea programelor de vacante propun diferite optiuni de cazare. Un rol important in alegerea tipului de resedinta il joaca varsta participantului si specificul scolii. De exemplu, cele mai multe scoli-internat ofera cazare exclusiv in resedinta scolii sub supravegherea cadrelor didactice si a tutorilor.

Este un fapt deja obisnuit ca elevii cu un grad mai mic de independenta sa aleaga o famlie gazda. Acestea sunt selectate cu grija, in functie de experinta pe care o au in gazduirea studentilor straini. Nu ezista notiunea de «familie-tipica», toate fiind diferite si formate atat din cupluri casatorite, cu sau fara copii, cat si familii monoparentale. Familiile pot fi de diferite confesiuni religioase si paturi sociale si propun cazare in odai de o singura sau doua persoane. Puteti alege sa locuiti cu un prieten din tara de origine sau cu un prieten dintr-o alta tara. De regula, elevii iau micul dejun si cina in familie, de luni pana vineri, pranzul fiind asigurat de scoala. In week-end, elevii iau masa impreuna cu familia gazda sau isi primesc pranzul la pachet in cazul in care vor merge in excursii.

Pentru cei care au decis sa calatoreasca impreuna cu parintii lor, este prevazuta cazarea la hotel (se face doar impreuna cu parintii), cu transferul zilnic, obligatoriu la scoala.

Programele de vacante in cadrul colegiilor si universitatilor, de regula, presupun cazarea in campusul institutiilor respective. Participantii pot alege sa locuiasca in odai de o singura, doua sau mai multe persoana cu grup sanitar separat sau comun pentru mai multe odai. De altfel, in cazul in care este prevazut, elevii si studentii pot alege si cazarea in familii gazda.

Pentru mai multe detalii, consultati si pagina Intrebari Frecvente.

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.