Austria

Study in Austria • RO
 • RU

Austria găzduiește într-un decor natural superb o istorie de secole impresionantă. Această țară, relativ mică, amplasată chiar în inima Europei, este astăzi una dintre cele mai dezvoltate, din toate punctele de vedere, populația acesteia beneficiind de un nivel de trai foarte înalt. Aici s-au născut marii genii ai muzicii clasice Ludwig van Beethoven, Wolfgang Amadeus Mozart, Johannes Brahms, Franz Schubert, Johann Strauss (tatăl și fiul), Christoph Gluck și Arnold Schoenberg, Viena devenind, de-a lungul timpului, "Capitala Muzicală a Europei".
Sistemul de învăţământ din Austria este considerat ca fiind unul dintre cele mai bune din lume, cu o rată de alfabetizare de 99%. Copiii beneficiază de educaţie gratuită, cu transport "la şi de la şcoală" şi manuale gratuite și ele, oferite de către Guvernul Austriac. Toate universităţile de stat din Austria sunt de asemenea gratuite. Douăsprezece universităţi şi şase academii de muzică şi artă se bucură de autonomie completă şi oferă un spectru foarte larg de programe de studii.


De ce sa studiezi in Austria?

›› Diplome recunoscute internațional

›› Programe de studii cu predare atât în germană, cât și în engleză

›› Studii universitare gratuite*

* Universitățile de stat din Austria nu percep taxe de studii, ci doar o taxă administrativă pentru fiecare semestru, care poate varia în depedență de cetățenia studentului: EU – cca 360 euro per semestru și non-EU – 785 euro per semestru.

›› Stagii de practică remunerate în companii naționale sau internaționale

›› Sisteme de înlesniri pentru studenți

›› Posibilități numeroase de angajare în Austria după finalizarea studiilor.


Programe de studiu disponibile

›› Cursuri de limbă germană și engleză

›› Vacanțe de vară și iarnă

›› Un an de schimb în Austria

›› Programe de studii medii

›› Programe de studii pre-universitare

›› Programe de studii universitare

›› Programe de studii post-universitare


Conditii de admitere

1. Diploma de Bacalaureat/Licență

2. Extras academic tradus și legalizat

3. Scrisoare de motivare

4. Curriculum Vitae

5. Certificat de cunoaștere a limbii (germană sau engleză)

Cunoașterea limbii germane nu este obligatorie, studenții având posibilitatea să aplice pentru programe de studii cu predare integral în limba engleză. De obicei, depunerea documentelor menționate mai sus este suficientă pentru admiterea la facultățile din Austria. Mai există, însă, și facultăți care au reintrodus examenul de admitere.


Termen-limita de aplicare:

Perioada de depunere a dosarelor de admitere la universități este între luna septembrie (în care începeți clasa a XII-a de liceu) și luna martie (în care finalizați studiile). Studiile propriu-zise încep în luna octombrie.


Costuri

Pentru ilustrarea cheltuielilor de întreținere în Austria vom folosi metoda costurilor minime, structurându-le în felul următor:

Chirie. Prețurile variază în dependență de tipul de locuință închiriată și de oraș. În Viena, o chirie decentă începe de la €200 per lună pentru o cameră dublă în cămin (costuri adiționale precum internet, electricitate, gaz și apă sunt incluse).

Alimentație. Cantinele universitare (Mensa) oferă meniuri zilnice, formate din 2 feluri de mâncare, salată și suc in sumă de €4,5 sau €5.

Transport. În Viena există posibilitatea de a cumpăra un abonament semestrial la prezentarea cardului de student. Acesta costă €70 și este valabil timp de 4 luni pentru toate tipurile de transport public (metrou, tramvai, autobuz).

Cărți. Cumpărarea cărților nu este obligatorie (în majoritatea cazurilor), deși e foarte indicată (minim 50 euro per semestru). Multe cărți se pot împrumuta de la biblioteca facultății.

Telefonie mobilă. Datorită competiției feroce dintre marii operatori de telefonie mobilă, studenții pot încheia contracte avantajoase de aproximativ €20 pe lună.

În total, luând în considerație și o listă întreagă de cheltuieli neprevăzute (ieșiri în oraș și alte activități), bugetul minim pentru un student în Austria este de circa 500 euro per lună.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.