07.02.2014

Новости образования/Știri Principale

Scoala mea Britanica din Spania

Новости образования/Știri Principale

O zbuciumata istorie seculara plina de realizari, cuceriri si mari descoperiri in domeniul ingineresc, al artelor, al literaturii, al comertului si al industriei, au modelat de-a lungul timpului nu numai societatea Britanica dar, cu precadere, si sistemul educational Britanic. Acesta din urma a cunoscut o evolutie uluitoare, insumand cele mai bune trasaturi ale generatiilor anterioare si perfectionandu-se continuu. Nu e deloc de mirare, precum alte servicii si bunuri, ca modelul de educatie Britanic a fost si el exportat, la randul sau, si implantat in peste 185 de tari ale lumii, oferind elevilor si studentilor aces la programe de calitate fara necesitatea de a calatori in Marea Britanie.

Beneficiile unei atare experiente educationale dintr-o scoala Britanica situata, sa zicem, in Germania, Elvetia, Malta si alte tari sunt simplu de inteles. Elevii vor urma un model de educatie englezesc cu studii in limba engleza si profesori din Marea Britanie, in acelasi timp avand ocazia sa interactioneze cu elevi din intreaga lume, sa cunoasca mai bine cultura, traditiile si limba unei alte tari – lucruri ce se vor dovedi extrem de folositoare mai tarziu in viata.   

Saptamana aceasta va propunem sa cunoasteti una dintre cele mai bune scoli englezesti din Spania – Caxton School. Situata in oraselul Pusol, intr-un tinut foarte pitoresc la poalele muntilor de pe coasta de est a marii Mediterane, scoala Caxton se afla doar 20 km distanta de orasul Valencia – al treilea oras ca marime in Spania – un important nod de comunicare si un centru cultural.

In cei peste 20 de ani de la data infiintarii, scoala Caxton a devenit una dintre cele mai bune institutii de invatamant din Spania castigand reputatia internationala de a fi cea dintai alegere a parintilor care-si doresc ce este mai bun pentru copiii lor.

Peste 1500 de elevi, cu varste intre 1 si 19 ani, din Spania, SUA, Franta, Anglia, Germania si alte tari isi urmeaza in prezent studiile la Caxton, formand o comunitate prietenoasa de o larga diversitate culturala. Avand statut de scoala britanica, programele de studii la Caxton sunt desfasurate in limba engleza, cu 80% profesori din Marea Britanie si 20% locali si internationali.    
 
Inscrierea elevilor internationali, ai caror parinti nu locuiesc in Spania, este posibila in general pentru urmatoarele trepte:

• Gimnaziala (de la varsta de 11 si pana la 16 ani)
• Liceala (de la varsta de 16 ani)

De regula, elevii inscrisi la gimnaziu, vor studia un set din 5-6 disciplini obligatorii de cultura generala, urmand ca la 15-16 ani sa sustina un examen de promovare  a treptei gimnaziale (GCSE), in baza caruia se vor putea inscrie la ciclul liceal de doi ani (A-Levels).

Elevii cu varsta de 16 ani, pot fi inscrisi direct la liceu (A-Levels), unde, pe parcursul urmatorilor doi ani, se vor concentra pe 3-4 materii, acestea fiind alese de elev in functie de viitoarea facultate spre care aspira. Astfel, orientarea profesionala si alegerea viitoarei facultati are loc pana si nu dupa absolvirea liceului, elevii bineficiind de suportul unui tutore personal care il va ajuta sa faca alegerea corecta.

Dotari si facilitati de studii

Amplasat pe un impresionant spatiu de peste 42`000 m2, Caxton continua sa faca investitii substantiale pentru a putea pune la dispozitia elevilor internationali conditii de studii si recreatie excelente. Scoala dispune de sali de studii spatioase, bilioteca, centru IT, laboratoare pentru stiinte, studiou de muzica, centru de arte si teatru – toate dotate cu echipament de ultima ora si  menite sa asigure elevilor toate sansele de reusita.
      
Elevii sunt incurajati sa-si cultive o gama larga de interese si in afara orelor, lucru care se reflecta in numeroase cluburi si societati: sah, dans, muzica, teatru, gastronomie, limbi straine, dezbateri s.a 

Excelenta individuala si spiritul de echipa sunt obiective majore la Caxton. Prin urmare, elevii sunt invitati sa profite la maxim de intreaga gama de facilitati sportive : doua bazine de inot (acoperit si in aer liber), centru de fitness, terenuri de fotbal, tenis, basketball s.a

Cazare

Elevii internationali pot alege sa locuiasca, in functie de preferinte, in familii gazda sau in campusul Caxton situat in orasul Valencia.

Marea majoritate a elevilor internationali aleg insa sa locuiasca cu familii gazda, care sunt selectate cu mare grija si inspectate de catre personalul scolii Caxton. Cei ce aleg acesta optiune de cazare o fac pentru un motiv bine intemeiat. Vei fi curios, probabil, sa aflati ca spaniola este a doua limba de circulatie internationala dupa numarul de vorbitori nativi. Asa ca vei putea exclama dupa putin timp petrecut intr-o famile gazda “Host home, sweet home” sau “ Hola, mola, dola etc” in Spaniola. Mai mult decat atat, locuind intr-o familie spaniola, vei afla mai multe despre cultura, traditiile si modul de  trai in aceasta tara.  

Pot vizita Caxton in vacanta de vara sau studia pentru cateva luni ?

Bineinteles, transferul pentru studii la o scoala in strainatate va fi, probabil, una dintre cele mai importante decizii pentru unii elevi. Anume din acest motiv, Caxton ofera elevilor internationali posibilitatea de a frecventa o tabara de vara (min. 2 saptamani) sau chiar un semestru de studii (3 luni) pe parcursul anului scolar, tocmai pentru a face cunostinta cu sistemul de invatamant britanic si conditiile de studii la Caxton.

Pentru mai multe informatii despre tabere de vara la Caxton sau alte tari, acceseaza linkul: http://www.excel.md/holidays-programs-in-spain/Caxton-College/


Pe final, un scurt sumar al principalelor avantaje de studii in Spania :

• Taxele de scolarizare, precum si cheltuielile de intretinere sunt mai mici comparativ cu cele din Marea Britanie;
• Pe langa faptul ca la Caxton studiile sunt oferite in limba engleza cu profesori din Marea Britanie, elevii vor invata limba si literatura Spaniei, familiarizandu-se cu traditiile si modul de viata local;
• La absolvirea fiecarei trepte de studii, elevii vor obtine certificate de studii Britanice, prin urmare vor avea posibilitatea sa-si continue studiile in orice tara a lumii.
• Gratie pozitiei sale geografice, Spania se bucura de o clima de tip mediteranean, cu precipitatii mai reduse si veri mai calde.
• Scoala ofera un program de studii foarte flexibil, incat elevii pot alege sa studieze la Caxton temporar, in perioada vacantei de vara, sau pentru un semestru sau sa se transfere permanent pentru a finaliza ciclul gimnazial sau liceal de studii.
 

Esti interesat de acest program sau de alte oferte de studii ?

Pentru inceput discuta cu un consilier EXCEL despre planurile tale de studii in strainatate si afla cum te putem ajuta sa-ti realizezi ambitiile academice. Ne puteti contacta pe Skype, e-mail sau telefon gasite pe pagina noastra de internet www.excel.md sau puteti trece pe la biroul nostru pentru o discutie personala.

Doresti sa stii mai multe ?

Alatura-te comunitatii noastre virtuale pe      pentru a fi la curent cu ultimile stiri, burse si alte oferte de studii in strainatate.

Узнать подробнее о колледже Сaxton вы можете здесь: (http://www.excel.md/schools-in-spain/Caxton-College/).

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.