Latest news

  • 2024! LA MULȚI ANI!

    2024! LA MULȚI ANI!

    27.03.2024
  • CLEARING 2023

    CLEARING 2023

    Nu ai reusit inca sa-ti asiguri un loc la facultate in strainatate pentru urmatorul an academic? Perioada de CLEARING iti vine in ajutor cu mai multe optiuni de studiu disponibile inca pentru toamna 2023. Afla mai multe >>>>>

    13.03.2024
  • Inscrierea la taberele de vara 2023 continua!

    Inscrierea la taberele de vara 2023 continua!

    Gata de o noua aventura? Alege destinatia si aplica ACUM! >>>>>

    22.06.2023
  • CLEARING 2022

    CLEARING 2022

    Nu ai reusit inca sa-ti asiguri un loc la facultate in strainatate pentru urmatorul an academic? Perioada de CLEARING 2022 iti vine in ajutor cu mai multe optiuni de studiu disponibile inca in UK, Danemarca, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Malta s.a. Detalii >>>>>

    13.04.2023
  • Taberele de vara sunt redeschise!

    Taberele de vara sunt redeschise!

    Esti gata de aventura? Alege destinatia si aplica acum! >>>>>

    17.11.2022
toate știrile
13.07.2012

Новости образования/Știri Principale

(ad)MISSION (IM)POSSIBLE?

Новости образования/Știri Principale

Desi febra examenelor de Bacalaureat a trecut si majoritatea elevilor si-au asigurat un loc de studii la facultati din strainatate, multi mai asteapta inca "sentinta" sectiilor de admitere sau sunt in cautarea unui loc la facultate. Pentru cei ce inca nu sa-u ales cu o oferta de studii, universitati din Marea Britanie, Ungaria si alte tari au repus in joc un numar impresionant de locuri la cele mai diverse facultati. Indiferent daca esti deja student si consideri transferul la o facultate peste hotare sau proaspat absolvent, nu-ti anula planurile pentru un viitor mai bun si aplica acum!

PROCEDURA DE ADMITERE

Admiterea la facultate se face in urma unui concurs a diplomelor de studii medii si profesionale sau a extrasului academic (in cazul studentilor). De asemenea, candidatii vor demonstra competente lingvistice suficiente pentru a urma un curs universitar in limba tarii respective. Din experienta altor ani, candidatii ce au acumulat o medie de absolvire a liceelor si colegiilor de cel putin 8, si-au asigurat garantat un loc la facultate, media minima acceptata de universitati fiind de 7,5.

ACTE NECESARE

Pentru inceput, candidatii se vor prezenta pentru o scurta convorbire la biroul EXCEL, dupa care vor primi o lista cu acte spre perferctare si instructiuni de completare a dosarului de admitere. Acesta va contine:

- copii dupa diplome de absolvire si/sau extras academic
- certificate ce atesta posedarea limbii straine
- copie dupa pasaport
- 4 fotografii
- dupa caz, scrisori de recomandare si/sau motivatie

TAXE DE STUDII

Cetatenii UE (inclusiv Bulgaria si Romania) vor fi scutiti de taxe de studii in toate universitatile de stat din Uniunea Europeana; cetatenii Republicii Moldova si altor state din afara EU vor achita o contributie partiala sau taxe de studii integrale ce pornesc de la 5ooo EUR anual. Unica exceptie in acest sens o face Germania, Finlanda si Franta.

CE FACULTATI SI UNIVERSITATI SE OFERA?

Cu mici exceptii (Medicina si Stomatologie), candidatii pot aplica pentru orice facultate dorita, de la inginerie aerospatiala la biochimie, stiinte economice si management la arte si design, in total peste 370 de specialitati fiind oferite doar de universitati din Marea Britanie.

Pentru o lista de universitati in UK accesati acest link http://www.excel.md/higher-school-in-britain/

Pentru universitati in Ungaria aici http://www.excel.md/higher-school-in-hungary/

DATA LIMITA (DEADLINE)

In majoritatea cazurilor, data aplicarii va fi limtata/conditionata doar de termenul necesar pentru perferctarea vizei de studii - numai pentru cetateni ai Republicii Moldova (pana la 30 zile pentru unele tari).

AI INTREBARI?

Echipa EXCEL iti sade la dispozitie vara aceasta pentru sesiuni de informare si sfaturi privind constituirea dosarului de admitere, examene si alte formalitati. Ne poti contacta oricand cu intrebari si precizari dorite la numarul de tel 224059 sau 069139950 sau la adresa de e-mail: office@excel.md

Va dorim success pentru admiterea din acest an si o vacanta placuta pentru un inceput de an academic la toamna!

 

 

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.