Latest news

 • Liceul Britanic Brockenhurst iti da intalnire la Chisinau!

  Liceul Britanic Brockenhurst iti da intalnire la Chisinau!

  In perioada 15-16 Noiembrie, invitam atat elevii de 15+ ani si parintii acestora, cat si profesorii si specialistii in domeniul academic la o intalnire Brockenhurst College - unul dintre cele mai de succes licee britanice, cu peste 100 ani de excelenta academica... >>>>>

  14.02.2018
 • Studii liceale in UK: eveniment pentru liceeni si parinti

  Studii liceale in UK: eveniment pentru liceeni si parinti

  Afla din prima sursa cum e sa fii elev intr-un liceu public din Marea Britanie la intalnirile cu reprezentantii prestigiosului Brockenhurst College, UK, care vor avea loc in perioada 31 Iunie - 1 Iulie 2016, la sediul EXCEL... >>>>>

  31.10.2017
 • ACTIVATE Scholarships 2016 contest

  ACTIVATE Scholarships 2016 contest' winners!

  Concursul organizat de ACTIVATE Learning si EXCEL in perioada 22 Martie - 23 Mai 2016 si-a aflat castigatorii! 17 elevi talentati isi vor putea continua studiile liceale in Marea Britanie, incepand cu toamna 2016... >>>>>

  31.10.2017
 • Nicolae Barcaru, despre experienta sa de studiu la o scoala publica in UK

  Nicolae Barcaru, despre experienta sa de studiu la o scoala publica in UK

  Afla din prima sursa cum e sa fii elev de liceu intr-o scoala britanica in interviul ce urmeaza >>>>>

  31.10.2017
 • Şcoli cu internat în UK. Public sau Privat?

  Şcoli cu internat în UK. Public sau Privat?

  Într-o formă simplă şi pe cât se poate de înţeleasă pentru părinţi şi elevi, Harry Potter a contribuit, aparent, la promovarea şcolilor internat (Boarding School) din Marea Britanie într-o măsură mult mai mare decât >>>

  30.03.2017
toate știrile
03.06.2016

Новости образования/Știri Principale

CATS SCHOLARSHIPS 2016: registration OPEN!

Новости образования/Știri PrincipaleCATS Colleges, UK, lanseaza un nou program bursier, dedicat celor interesati sa-si continue studiile liceale in Marea Britanie! Tinerii vor concura in cadrul catorva probe de concurs pentru un numar de burse de pana la 50% reducere din taxa pentru programele de studii liceale (GCSE, A Levels si IB), oferite in cadrul unuia dintre colegiile CATS: Canterbery,Cambridge si London.

GCSE (General Certificate of Secondary Education) – program cu durata de 2 ani, conceput pentru elevi de 14+ ani, care doresc sa aplice pentru A Levels sau IB, dar nu au varsta sau nivelul necesar de cunoastere a limbii engleze pentru a fi admisi.

A Levels – program de studii medii in Marea Britanie, cel mai popular in randurile elevilor internationali, care consta in studierea intensiva, pe parcursul a 2 ani, a 3-4 discipline scolare, la alegerea elevilor. A Levels este echivalentul Bacalaureatului din RM si, odata promovat, ofera acces direct in toate universitatile din Marea Britanie si alte peste 185 de tari ale lumii.

International Baccalaureate (IB) – program academic de studii pre-universitare, cu durata de 2 ani, conceput pentru elevii interesati de un spectru mai larg (mai mult de 3 sau 4) discipline academice, care, odata promovat, la fel ca si A Levels, ofera acces direct in toate universitatile din UK si alte peste 185 de tari ale lumii.

 

Programul bursier se adreseaza elevilor din Republica Moldova, cu cel putin 8 clase absolvite si 14 ani impliniti. Sprijinul financiar va fi oferit candidatilor care vor putea demonstra (in cadrul etapelor concursului) ca au un potential academic avansat si dorinta ferma de a studia in UK.

(!) Atentionam ca invingatorii concursului urmeaza sa-si ia angajamentul de a finanta restul costurilor de studiu si cheltuielilor de trai in Marea Britanie.

Inregistrarea si preselectia participantilor se va desfasura online, pana la data de 16 Iunie 2016, ora 00:00. Formularul de inscriere si conditiile de participare pot fi gasite pe pagina concursului.

 

Pentru detalii suplimentare si alte intrebari ne puteti oricand contacta la adresa de e-mail info@excel.md sau la nr. de telefon (022) 22-40-59.

 

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.