Latest news

toate știrile
18.04.2014

Новости образования/Știri Principale

Academia Militara si Navala din SUA

Новости образования/Știri Principale

 

Academia Militara si Navala din SUA este o unitate de invatamant de nivel pre-universitar pentru baieti, de tip internat, ce are drept misiune pregatirea si formarea tinerilor in cele mai bune traditii academice si militaresti.

Institutia a fost fondata de catre Thomas A. Davis in 1910, in vecinatatea oraselului San Diego, California. Dupa un timp, Academia s-a transferat in orasul Carlsbad din statul California de Sud, pe tarmul oceanului Pacific. In cei peste 100 de ani de activitate, Academia a devenit una dintre cele mai renumite scoli militare din SUA, cu o reputatie nationala si internationala de invidiat pentru traditiile militare, sportive si excelenta academica pe care le cultiva.

Academia admite atat elevi locali, cat si internationali, veniti din Europa, Asia, Africa si America de Sud incepand cu clasa a 7 si pana in clasa a 12.

Sub aspect general, institutia se aseamana cu un liceu privat, insa se deosebeste de acesta prin faptul ca:
- opereaza un sistem de admitere selectiv bazat pe criterii precum: disciplina, responsabilitate, motivatie, spirit de echipa, pregatire academica s.a
- este o scoala cu internat;
- asigura o educatie complexa – pe langa programul scolar propriu-zis, cadetii urmeaza un program itensiv de pregatire fizica, militara, formare a unui caracter puternic, cultivarea respectului pentru inaintasi si perpetuarea valorilor ostasesti.

Aici, tinerii, fiind la prima treapta a invatamantului militar si naval, la varsta preadolescentei si adolescentei, isi slefuiesc caracterul, invata si traiesc in spiritul normelor militaresti, care presupun responsabilitate, disciplina, rabdare, pricepere si constiinciozitate. Nu este neaparat sa-ti continui studiile in domeniul militar sau naval. Or, institutia isi propune, de fapt, pe langa atingerea obiectivele academice, sa-ti dezvolte vigurozitatea si caracterul.

Academia ofera avantaje evidente, ce nu se compara cu institutiile educationale traditionale:
- Clase cu un numar mic de elevi (pana la 15). Aceasta permite profesorilor sa acorde cadetilor mai multa atentie si suport;
- Personalul ofera sprijin elevilor pentru a-si imbunatati sansele de a accede la colegiu sau la universitate;
- Cursurile obligatorii de leadership dezvolta spiritul de echipa, pretuirea de sine, patriotismul, deprinderea de a invata eficient, abilitatati de time management;
- Viata academica si sportiva se desfasoara dupa un program riguros, foarte minutios planificat;
- Activitatile extracuriculare completeaza armonios programul academic.

Actualmenete, la Academie isi fac studiile 320 de cadeti. Majoritatea dintre absolventii scolii (cam 98%) aleg sa-si continue studiile la un colegiu sau la o universitate de profil militar sau naval.
Academia Militara si Navala este acreditata de catre Asociatia Scolilor Independente din California si de catre Asociatia Vestica a Scolilor. Institutia mai este membru la Asociatia Colegiilor si a Scolilor Militare din Statelor Unite.
Avantajele frecventarii unei scoli de acest gen iti intareste caracterul, te responsabilizeaza, te pune fata in fata cu nenumarate situatii in care inveti sa reactionezi corect.

Program
Aici totul se face dupa un program riguros. Ca sa va imaginati, scoala militara si navala e o institutie, in fond, obisnuita, insa cu ceva mai mult sport in program si cu regim de viata de tip internat, specific militarilor.

Conform programului, ziua incepe la ora 06:15 cu desteptarea si inviorarea. Urmeaza ordine prin camera, micul dejun. La 08:00 incep lectiile. Urmeaza pranzul, activitatile sportive si antrenamentele fizice care se fac intre 15.30 si 17.30. De la 19:00-21:00, toti cadetii, indiferent de anul de studiu, au in program asa numitul “Call to Quarters”. Este vorba de timpul rezervat pentru studiul obligatoriu. Intre ora 21:00-22:00, cadetii au timp de discutii si interactiuni cu colegii din resedinta. La ora 22.00 se stinge lumina. De fapt, oricine a petrecut o zi intr-o scoala militara stie ca programul va fi acelasi pentru tot restul zilelor (lucratoare).

Agenda scolii se bazeaza pe 6 piloni: atletica, activitate scolara, dezvoltarea calitatilor de lider, dezvoltarea caracterului, activitate in consiliul scolar, viata din resedinta. Aceasta ajuta cadetii sa se disciplineze si sa capete unele deprinderi de munca si de studiu.
Iata cateva dintre departamentele academice:
• Engleza
• JROTC (un program specializat de dezvoltare personala, ce include mai multe nivele, printre care leadership, time management)
• O alta limba decat engleza (LOTE)
• Matematica
• Stiinte
• Stiinte Sociale
• Arte vizuale, teatru.

Scoala este divizata in studii inferioare (clasa a 7-9) si studii superioare (clasa a 10-12). Cadetii inmatriculati in clasele 9-12, spre deosebire de cei din clasele 7-8, trebuie sa faca 6 cursuri pe semestru, cu exceptia cursurilor pe care le-au urmat inainte de a veni la Academie.

Activitatea scolara include o instruire personalizata, pe care unele scoli traditionale nu pot sa o ofere. Este vorba despre existenta unor tutori care acorda asistenta si ajutor imediat dupa ce se termina orele. Daca ai nevoie de consiliere academica, daca apar unele neclaritati, intrebari, clarificari, te poti adresa unui tutore care te va ajuta negresit.

In progam, orele de activitate sportiva sunt obligatorii, ba mai mult, chiar foarte necesare pentru dezvoltarea unor caractere puternice si sanatoase.

Cazare
Academia Militara si Navala asigura un loc in camin tuturor studentilor care solicita cazare. Se ofera conditii impecabile, intr-o cladire noua, cu camere de maximum 3 persoane. Cazarea in campus ofera cadetilor rara oportunitate de a-si intalni prieteni din toata lumea, de a constui o comunitate puternica si de a castiga abilitati de gandire critica.

Administratia insista ca tinerii sa invete cum sa comunice cat mai bine cu colegul de camera ca sa nu apara conflicte, cum sa-si faca paturile, cum sa pastreze ingrijita uniforma si cum sa respecte programul rezervat pentru studiu. Toti cadetii sunt incurajati sa respecte regimul de opt ore de somn.

Sport si facilitati Antrenarea in activitati fizice este o parte integrantaa fiecarei zile. La ora 15:30, in fiecare zi, campusul este transformat intr-un “sat olimpic”, in care fiecare dintre cadeti practica sportul preferat. Baseball, basketball, Cross Country, Drill Team, hochei pe iarba, fotbal, golf, surfing, inot, tenis, polo pe apa, haltere, lupte - sunt cateva dintre optiunile pe care le au studentii Academiei.

Cadetii mai au posibilitatea sa-si demonstreze abilitatile sportive in cadrul concursurilor interscolare de atletism.
Se practica si educatie fizica specializata, bazata pe interesele cadetilor, ce consta in formarea de echipe aparte pentru basketball, lupte, fotbal, inot.

Centrul sportiv Duffield
Un motiv de mandrie a Academiei este si centrul sportiv Duffield. Foarte bine dotat, centrul asigura servicii la cele mai inalte standarde, intr-un mediu sigur si prietenos.
Acolo nu numai ca te antrenezi, ci vei si simti energia programelor alaturi de instructori certificati care-i ajuta pe tineri sa inteleaga importanta antrenamentelor regulate si a unui stil de viata sanatos.

Academia mai ofera, pe langa centrul Duffield, si alte facilitati: sala de gimnastica, teren de tenis, bazin, dar si o vedere panoramica superba la ocean. Accesul la plaja se obtine numai dupa ce cadetii trec testul la inot. La plaja, intotdeauna un salvamar va fi prin preajma.

In week-end, ai oportunitatea de a te bucura de privelistea oferita de Pacific, de a merge in oras sau in excursii. Exista doua tipuri de activitati de week-end: in zilele de week-end “deschise” cadetii pot sa-si planifice singuri timpul, pe cand in zilele “inchise” toti cadetii trebuie sa stea in campus.

Parintii sunt incurajati sa participe la evenimetele din week-end-urile “deschise”. Acestea pot consta din conferinte de-ale profesorilor, parade, ceremonii. Zilele “inchise” de week-end sunt rezervate pentru traininguri si instruiri exclusiv pentru cadeti.

Printre alte dotari ale Academiei se numara sala de lectura, biblioteca, libraria, sala pentru relaxare, cantina, centru medical, servicii de transport, sala pentru festivitati (inca in constructie).


Magazine pentru cadeti
Pe teritoriul campusului sunt niste ghisee unice ce ofera acces imediat si convenient la carti, rechizite scolare si uniforme.

Servicii de transport
Departamentul de transport al Academiei asigura deplasarea cadetilor la consultatii medicale, in situatiile cand acestia trebuie sa participe la concursuri sportive interscolare, la activitati de week-end. Tot departamentul asigura transportul catre statii de tren sau aeroport. 

Esti interesat de acest program sau de alte oferte de studii ? Contacteaza un consilier EXCEL pentru a afla mai multe despre procesul de admitere si afla cum te putem ajuta sa-ti realizezi ambitiile academice.

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.