Canada

Study in Canada

Canada

 • RO
 • RU

Desemnata a 2-a cea mai atractiva destinatie de studiu si de trai din intreaga lume conform editiei US News, Canada are si unul dintre cele mai performante sisteme de invatamant si inalt calificate forte de munca. Motivele pentru aceasta performanta exemplara sunt simplu de inteles: educatori cu inalta calificare, invatamant modern si bine dotat, un mediu de studiu care alimenteaza creativitatea si dezvoltarea intelectuala, precum si un angajament pentru succesul studentilor.
Canada este o tara multiculturala in care de-a lungul timpului s-au imbinat armonios culturile franceza, britanica si cea americana, formand astfel propriul simt al identitatii nationale. Aici au fost inventate insulina si primul microscop electronic. Mai mult ca atat, canadienii sunt considerati lideri mondiali in ceea ce priveste sistemele de navigatie prin satelit.

Canada este a doua tara ca marime de pe glob (9.976.140 km2), dupa Federatia Rusa, si este organizata asemenea unui stat federal, format din 10 provincii si 3 teritorii. Mai mult de 50 la suta din teritoriul Canadei este ocupat cu paduri bogate, care reprezinta 10% din suprafata impadurita a globului sau 20% din spatiile naturale.

Tehnic vorbind, Canada este o monarhie constitutionala, sef al statului fiind monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, al carei reprezentant local este Guvernatorul General al Canadei. In prezent, in tara functioneaza o democtratie parlamentara, bine articulata, preluata dupa modelul britanic.

Curios este faptul ca, spre deosebire de alte tari, in Canada sistemul de invatamant este reglementat de fiecare guvern provincial si teritorial in parte si nu exista un sistem de invatamant national. Astfel, fiecare provincie si teritoriu isi are propriul sau curriculum care reflecta istoria, cultura si religia acelei regiuni.
De ce sa studiezi in Canada?

– Taxe de studii mai mici in comparatie cu cele din SUA

– Diplome de studii recunoscute international

– Peste 10.000 de programe de studiu universitare si postuniversitare atat in engleza, cat si in franceza

– Programe de studiu de scurta si lunga durata

– Multe dintre universitati sunt si laboratoare de cercetare

– Sanse sporite de angajare in campul muncii si/sau emigrare* pentru absolventii institutiilor de invatamant canadiene.

*Legislatia Canadei permite cetatenilor straini sa se angajeze imediat dupa absolvirea facultatii si sa ramana in tara de la 1 pana la 3 ani, in dependenta de durata programului de studiu. Daca in aceasta perioada de timp angajatul nu a avut probleme cu legea, iar contractul de munca i-a fost prelungit, obtinerea unui permis de lucru si, respectiv a celui de sedere, este o simpla formalitate.


Programe de studiu accesibile

– Cursuri de limba engleza si franceza

– Vacante de vara

– Programe de studii pre-universitare (scolar si profesional)

– Programe de studii universitare

– Programe de studii postuniversitare (MA si PhD)


Conditii de admitere la studiu

Pentru a fi eligibil sa studiezi in Canada

– trebuie sa fi fost acceptat de catre o scoala, colegiu, universitate sau alta institutie de invatamant din Canada.

– trebuie sa demonstrati faptul ca aveti suficienti bani pentru a plati pentru:

a) scolarizare (taxe de studiu);

b) cheltuieli de trai, precum si pentru orice membri ai familiei care vin cu dumneavoastra in Canada;

c) cheltuielile de intoarcere pentru dumneavoastra, precum si pentru orice membri ai familiei care vin cu dumneavoastra in Canada.

– trebuie sa fiti un cetatean care respecta legea, fara antecedente penale si sa nu fiti un risc pentru securitatea Canadei. Poate fi necesar chiar sa prezentati un cazier judiciar.

– trebuie sa fiti in stare buna de sanatate si dispus sa completati o examinare medicala, daca este necesar.


Cetatenie si Imigrare in Canada (CIC)

Guvernul Canadei si-a exprimat angajamentul de a atrage mai multi studenti straini in Canada si prin aceasta initiativa sa contribuie la suplinirea fortei de munca inalt calificate. Acest fapt se regaseste in obiectivele de politica proiectate pentru a spori rata retentiei studentilor straini si valorificarea potentialului academic si profesional al acestora in scopul crearii "cele mai educate, inalt calificate si adaptate forte de munca din lume".

Pentru a incuraja studentii internationali sa studieze in Canada, guvernul federal a conceput numeroase programe academice, care sa le permita la final de studiu sa ramana sa lucreze in Canada si, ulterior, sa aplice pentru rezidenta permanenta, inclusiv pentru obtinerea cetateniei canadiene.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.