Malta

Study in Malta

Malta

 • RO
 • RU

Arhipelagul maltez cu o populatie de peste 400.000 de locuitori este situat chiar in inima zonei mediteraniene, la 93 km distanta de Sicilia si 288 km de continentul african. Dintre cele 3 insule – Malta, Gozo si Comino – Malta este cea mai mare, reprezentand totodata centrul administrativ, comercial si cultural al tarii. Acest "muzeu in aer liber" atrage anual mii de vizitatori cu vreme insorita, plaje extraordinare, viata nocturna activa si bucatarie "divina". Asa-zisa mecca a activitatilor in aer liber, Malta e un paradis pentru pasionatii de plimbari, hiking, alpinism, sporturi de apa etc. Cu mai bine de 300 de zile insorite in an, Malta gazduieste anul imprejur diverse festivaluri si concerte live in aer liber, insula mai fiind si o locatie perfecta pentru filmari, preferata de multi producatori cinematografici.
In istoria sa de milenii, Malta a fost cucerita succesiv de arabi, normanzi, francezi si englezi, sub dominatia ultimilor aflandu-se mai bine de 3 secole, pana in 1964, cand si-a declarat independenta. Prezenta imperiului britanic se regaseste in ziua de azi pe intreg teritoriul tarii: pe langa adoptarea sistemelor administrativ, educational si cultural britanice, statul maltez are Engleza ca limba oficiala (pe langa malteza) si este unica tara europeana unde se conduce pe stanga. Malta mai e considerata a fi si una dintre cele mai sigure tari din lume

Ca tara vorbitoare de limba engleza, Malta este destinatia perfecta pentru cei care vor sa-si urmeze studiile peste hotare, dar care intalnesc anumite dificultati la integrarea intr-un mediu de trai si studiu absolut strain celui de-acasa. Pe insula locuiesc numerosi studenti si expatriati proveniti din toate colturile lumii, creand astfel o mare diversitate etnica si demonstrand ospitatlitatea exceptionala a localnicilor.

Avand in vedere trecutul sau de colonie britanica, sectorul public de educatie al Maltei este, bineinteles, inspirat direct din sistemul de invatamant britanic. Statul ofera educatie gratuita la cele mai inalte standarde europene pentru toti elevii cu varste intre 4 si 16 ani, indiferent de provenienta etnica si religie, pastrand uniformele scolare obligatorii si bazandu-se (in mare parte, dar si cu unele exceptii) pe principiul separarii elevilor dupa gen.

Scolile malteze se impart in doua categorii: publice (gratuite) si private (catolice si independente). Paralel cu acestea, activeaza si trei scoli internationale cu predarea integral in limba engleza.

Sistemul educational maltez este divizat, la randul sau, in cateva trepte:

prescolar (3-5 ani)

primar obligatoriu (5-11 ani)

gimnazial obligatoriu (11-16 ani)

liceal* (16-18 ani)

universitar** (18+ ani)


*Pentru admiterea la aceasta treapta se sustin 5 examene obligatorii O-levels: Engleza, Malteza, Matematica, o materie din Stiinte si o Limba Straina. In dependenta de rezultatele obtinute elevii sunt repartizati in trei scoli: MCAST, Junior College si Higher Secondary School (pentru cei cu rezultate mai mici).

**La aceasta treapta este posibila aplicarea la studii in cadrul Universitatii din Malta (cea mai veche universitate din Europa) sau in cadrul MCAST.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.