Czech Republic

Charles University

University

Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University Charles University

 • RO
 • RU

Fondata in anul 1348 sub carmuirea lui Carol al IV-lea Rege al Boemiei si Sfantului Imperiu Roman, Universitatea Carol (Charles University) devine prima universitate la nord de Apli si Est-ul Parisului.

Conceputa dupa modelul universitatilor din Bologna si Paris, Universitatea Charles capata in scurt timp o recunoastere internationala pentru rezultate remarcabile in cadrul celor 4 facultati: teologie, arte liberale, drept si medicina.
In anii ce au urmat, universitatea a cunoscut o perioada de dezvoltare fara de precedent atingand apogeul in perioada domniei Imparatului Habsburgilor – Rudolf al II-lea, care a transformat Praga intr-o adevarata metropola a culturii si stiintei. Razboiul de 30 de ani, care a curprins intreg continentul European, precum si miscarea anti-Habsburgica, au adus universitatea in componenta unui consortiu universitar ceh-german "Charles-Ferdinand", care si-a pastrat denumirea pana in 1918.

La inceputul sec XX, atat filiera germana, cat si ceha a universitatii "Charles-Ferdinand" ating rezultate remarcabile gratie contributiei unor notorietati de talie mondiala precum fizicianul Albert Einstein si Tomas G. Masaryk (primul presedinte al Cehoslovaciei). Incepand cu 1918, universitatea revine la denumirea sa originala – Charles University si se aliniaza centrelor de cercetare si stiinta de talie mondiala: Sorbonne, Oxford, Cambridge, Harvard, Heidelberg, Bologna s.a.

In prezent, universitatea este inclusa in TOP100 universitati ale lumii si are o reputatie excelenta pentru activitate didactica si de cercetare in domenii precum medicina (cardiologie, oncologie, transplantologie), dreptul, stiinte economice, teologie, filosofie, matematica, fizica (incl. nucleara), politica s.a.


Programe de studiu


Programe licenta cu predare in engleza

Computer Science

Economics and Finance

History and Area Studies

Politics, Philosophy and Economics

Social Sciences

Coach

Fitness Coach

Physiotherapy

Liberal Arts and Humanities

English Language Oriented at Education — Music Oriented at Education (double subject study)

Music Oriented at Education — Musical Instrument Oriented at Education (double subject study)

Music Oriented at Education — Choir Conducting Oriented at Education (double subject study)


Charles University este una din putinele universitati din UE care desfasoara un program de studiu in cadrul facultatii de medicina in limba engleza in 5 filiale ale sale. Afla mai multe >>>

La fel cu predare in engleza, vezi lista programelor de master.


Procesul de admitere

Admiterea la Charles University este foarte competitiva si aplicatiile urmeaza a fi depuse nu mai tarziu de 30 martie al anului de admitere. In functie de facultate si limba de instruire, cerintele de admitere prevad urmatoarele:

– Rezultate academice avansate (note 8+)

– Nivel de engleza B2+ sau ceha B2

– Examen de admitere (facultatea de medicina)


Taxe de studiu

Instruirea in cadrul facultatilor cu predare in limba ceha nu prevede taxe de studiu, iar in cadrul facultatilor in limba engleza taxe anuale variaza intre 2.000 si 15.000 EUR. 

Studentii internationali pot de asemenea accesa si burse de studiu oferite de catre universitate si Guvernul Ceh.


Cazare

Universitatea dispune de o vasta retea de camine universitare accesibile atat in Praga, cat si alte orase universitare. Informatii despre conditii de cazare si taxe pot fi gasite in aceasta pagina.


PASI DE URMAT

Daca ati decis sa aplicati de sine statator (candidat independent), rugam sa contactati direct universitatea pentru mai multe informatii.

Candidatii care aplica centralizat (cu EXCEL), sunt rugati sa completeze formularul de mai jos si un consilier educational Va va contacta in scurt timp.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.