Czech Republic

University Studies • RO
 • RU

In prezent, peste 39.000 de studenti internationali isi fac studiile in Republica Ceha. Fiind casa celei mai vechi institutii academice din Europa Centrala – Universitatea Charles din Praga, fondata in 1348 – Republica Ceha este o destinatie din ce in ce mai populara printre studentii internationali. Conform statisticilor UE din 2014, Republica Ceha este a 12-a destinatie din Europa, aleasa de studentii care aplica pentru programul Erasmus. Exista, cu siguranta, multe motive pentru a alege Republica Ceha ca destinatie de studio, precum universitatile cu reputatie excelenta, varietatea de programe de studiu, taxele de scolarizare si costurile de trai accesibile si, nu in ultimul rand, viata si cultura bogata a acestei tari, amplasata chiar in inima Europei.

In Republica Ceha tinerii pot opta sa studieze fie in universitati de stat, fie in universitati private. Cei mai multi studenti internationali prefera universitatile private, cu toate ca acestea presupun taxe de scolarizare, spre deosebire de majoritatea universitatilor publice, avand in vedere ca invatamantul gratuit este posibil numai in cazul studierii in limba ceha, cel in engleza presupunand o anumita taxa.


Conditii de admitere

›› Diploma de Bacalaureat (pentru studiile de licenta)

›› Diploma de Licenta (pentru studiile de master)

›› Certificat international care sa ateste nivelul de cunoastere a limbii (IELTS sau TOEFL)

›› Scrisori de motivatie si de recomandare


Taxe de studiu

Taxele de scolarizare in Republica Ceha variaza in functie de institutia si programul de studii ales. Programele de licenta predate in limba ceha sunt gratuite, iar cele predate in engleza si/sau la institutiile private presupun taxe incepand de la 1000 EUR per semestru.


Cazare

Studentii internationali care vin sa studieze in Republica Ceha urmeaza sa aleaga una din doua optiuni de cazare disponibile: camin studentesc sau camera/apartament cu chirie in sectorul privat al orasului.

Cazarea in camin este optiunea preferata de majoritatea studentilor, deoarece aceasta le permite sa isi faca prieteni si sa se adapteze mai usor la viata din campus. De asemenea, aceasta optiune este si cea mai ieftina.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.