Programul bursier VISBY este o initiativa a Institutului Suedez (Sweedish Institute) ce isi propune drept scop crearea unei societati integrate, centrata pe cercetare si transfer de cunostinte in regiunea Baltica si tarile Parteneriatului Estic.

Bursele de studii complete VISBY sunt destinate doar studiilor la nivel post-universitar – Master – in cadrul universitatilor publice din Suedia. Pentru anul de invatamant 2019-2020 sunt disponibile 65 de locuri bursiere, valoarea acestora acoperind in intregime atat costul studiilor, cat si al cheltuielilor de intretinere (9000 Crone Suedeze lunar), asigurare medicala si transport (5000 Crone anual).


Cine poate aplica pentru bursa?

Pentru a putea aplica pentru VISBY, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

– sa nu detina cetatenia unui stat membru EU*

– sa nu fi obtinut alte burse sau granturi din partea Institutului Suedez sau Agentiei de Stat pentru educatie

– preferabil, studii de licenta complete** (Licenta) pe un domeniu relevant

– sa intruneasca conditiile de admitere la programul de master ales

– sa fi aplicat la una sau max. 4 programe de studii Master in Suedia pana la data de 15/01/2019.

*Candidatii cu cetatenia EU vor fi scutiti automat de taxe de studiu in toate universitatile din Scandinavia: Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda.

**Studentii in ultimul an de facultate pot de asemenea aplica pentru programul bursier. Pentru aceasta, ei sunt rugati sa prezinte o confirmare din partea universitatii. Afla mai multe ›››


Programele de studii finantate

Lista completa a programelor de Master eligibile – toate cu predare 100% in engleza – poate fi accesata aici ➜ Eligible-Programmes-Visby-2019-2020.pdf


Etapele selectiei

Aplicarea la programul de burse VISBY se va face separat de, si dupa aplicarea pentru admitere la programul de Master ales. Astfel se vor completa doua cereri diferite, mai intai cea de admitere la studii, si apoi cea de participare la programul bursier VISBY conform urmatorului calendar:

1 Decembrie 2018 – 15 Ianuarie 2019 – Aplicarea la programul de Master* (max 4 simultan)

4 – 14 Februarie 2019 – Aplicarea la programul bursier VISBY

26 Aprilie 2019 – Anuntarea castigatorilor programului bursier VISBY

*In cazul ne-admiterii la programul de Master ales, candidatii nu vor putea fi considerati pentru programul bursier VISBY.


Formulare de inscriere si pasi de urmat

1. Informati-va cu privire la programele de Master eligibile si alegeti maxim 4 programe la care veti depune un dosar de admitere pana la data de 15 Ianuarie 2019.

2. Asigurati-va ca intruniti toate conditiile de admitere la programele de Master alese (nivel de engleza, studii de licenta relevante, continutul dosarului de admitere)

3. Aplicarea pentru programele de master eligibile se poate face doar pe pagina biroului central de admitere.*

4. Intre 4 si 14 Februarie 2019, completati un formular de participare la programul de Burse VISBY. Formularul va fi disponibil pe aceasta pagina incepand cu 4 Februarie 2019.

*Pentru ca cererea lor de admitere sa poata fi procesata, candidatii non-EU urmeaza sa achite o taxa de 900 SEK (coroane suedeze) pana la 4 Februarie 2019.


Ask!

Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina de site a Institutului Suedez www.si.se sau contactati un consilier EXCEL la adresa info@excel.md.

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.