Holland

The Hague Summer School | 18+

Vacante / Каникулы

The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+ The Hague Summer School | 18+

The Hague University of Applied Sciences este o institutie prestigioasa de invatamant superior, ce scolarizeaza peste 19.000 de studenti veniti din mai bine de 80 de tari ale lumii. Mai exact, universitatea este localizata in Haga, capitala administrativa a Olandei si orasul de resedinta al familiei regale, locul in care isi au sediul peste 150 de organizatii internationale (Curtea Suprema, Tribunalul International, Curtea Internationala de Justitie) si marile companii europene (Shell, Siemens).

Toate programele sunt acreditate de Ministerul Educatiei din Olanda si folosesc Sistemul European de Credite Transferabile (European Credit Transfer System ECTS). Dupa finalizarea programelor de Licenta, studentii se pot inscrie la programe de Master.

Fara indoiala ca Haga e un simbol al drepturilor omului şi al justiţiei internaţionale. In acest context, nu este deloc intamplator, ca anume in acest oras se desfasoara scoala de vara a universitatii, in cadrul careia se dezbat si se studiaza in limba engleza subiecte precum buna guvernare, parteneriatele public-private, globalizare, responsabilitatea sociala a mediului de afaceri, antreprenoriat, securitate s.a.
In primul rand, Haga este un oras faimos, insa nu e doar un loc pentru «politicieni», ci si un oras turistic, cu multiple atractii. In al doilea rand, conform Planului International de Marketing si Comunicare al Universitatii de Stiinte Aplicate din Haga, exista un interes evident printre tineri de a participa la un astfel de program de vara. In al treilea rand, este o ocazie perfecta pentru viitorii studenti de a face cunostinta cu universitatea in vederea continuarii studiilor la The Hague University of Applied Sciences.


Programul scolii de vara

Programul scolii se desfasoara in incinta Universitatii de Stiinte Aplicate din Haga, de obicei in perioada lunii iulie, si are o durata de 2 sau 4 saptamani.

La program se pot inscrie absolventii liceelor ce au facut, cel putin, primul an de licenta la o facultate (orice specialitate) si poseda un nivel mediu de cunoastere a limbii engleze.

Este bine de stiut ca programul scolii de vara permite atribuirea de credite de studii, conform programului ECTS (European Credit Transfer System), pentru fiecare subiect studiat. Creditele acumulate pot fi ulterior transferate catre universitatea la care va faceti faci studiile.

Scopul principal al scolii de vara este de a-i invata pe studenti cum si de ce sa se implice in procesele de dezvoltare a comunitatilor la nivel local si international, sa dezvolte atitudinea civica, sa genereze idei eficiente pentru o guvernare mai buna din punct de vedere administrativ si economic.

Pentru toate modulele, sunt invitati lectori profesionisti, care activeaza in domeniul public-privat. Modulele de invatare au un caracter mixt, ceea ce insemna ca metodele de predare implica exercitii de leadership personal, jocuri, lucru in echipa.


Activitati culturale si excursii

Complementar cursurilor, vizitele si activitatile culturale sunt organizate ca parte integranta a scolii de vara. Veti vizita cele mai importante institutii din Haga si din imprejurimile orasului, precum Palatul Pacii, Portul Rotterdam, Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice, careia i-a fost acordat recent Premiul Nobel pentru Pace (OIAC), Curtea Internationala de Justititie, Tribunalul din Haga, Societatea Internationala a Crucii Rosii si veti vedea cum teoria invatata in clasa este aplicata in viata reala a organizatiilor internationale.


Taxe de studiu

Programul de vara cu durata de 2 saptamani: €1750*

Programul de vara cu durata de 4 saptamani: €3400*

*Taxele includ lectiile, cazarea, activitati culturale, vizite de studio si mese, excluzand cheltuielile de calatorie din tara de origine pana in Olanda, si se pot modifica de la an la an.


Cazare

Exista o varietate de optiuni de cazare disponibile pentru studentii scolii de vara de la Haga. De la camere pe care le veti imparti cu inca 2-3 colegi, la camere spatioase, situate in apropiere de plajelele Scheveningen si Kijkduin din Haga.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.