Hong Kong

Study in Hong Kong

Hong Kong

Asia (si, in particular, China) ocupa tot mai mult spatiu pe scena mondiala, iar Hong Kong, situat chiar in inima continentului, este considerat astazi ca fiind unul din liderii mondiali la capitolul business si finante. Deseori supranumit "poarta catre China", acesta este o rampa de lansare catre orasele asiatice de importanta majora in sfera economica.

Economia Hong Kong-ului se caracterizeaza prin comert liber, impozitare redusa si interventie guvernamentala minima. Recent, Hong Kong s-a clasat pe locul 4 in randul celor mai puternice centre financiare ale lumii, care, datorita amplasarii geografice reusite (in delta Raului Perlelor, la o aruncatura de bat de China), este alegerea Nr.1 a mai multor companii internationale pentru inaugurarea sediilor regionale.

Datorita relatiei stranse cu China (care este principalul partener comerial si unde se poate ajunge in doar o ora cu trenul) si faptului ca, pana in 1997, Hong Kong a fost o colonie britanica, in acest oras veti gasi un mix exceptional al culturilor de Est si Vest, care traiesc in perfecta armonie in arhitectura, mancare, viata sociala si economica, traditii etc. Trecutul colonial a contribuit simtitor la obtinerea titlului de mare metropola internationala, casa a unei comunitati vaste de expati (peste 580.000 de oameni), proveniti din toate colturile lumii, care traiesc si lucreaza in Hong Kong, bucurandu-se de aceeasi libertate de drepturi ca si rezidentii orasului. Hong Kong se poate lauda si cu una dintre cele mai mici rate a criminalitatii, ocupand loc de frunte in clasamentul celor mai sigure orase din lume.
Considerat pe drept unul dintre cele mai multiculturale orase din lume, Hong Kong este locul ideal pentru afaceri, dar nu numai. Standardele academice sunt si ele clasate printre cele mai inalte la nivel mondial. Guvernul din Hong Kong acorda prioritate educatiei, investind substantial in aceasta sfera si incercand sa faca costurile de studiu cat mai accesibile pentru studenti si familiile lor.

Programele de invatamant inovatoare si faptul ca engleza este una din limbile oficiale, face Hong Kong-ul si mai atractiv pentru studentii internationali, care-si doresc sa studieze in engleza in aceasta parte a lumii. Plus la asta, studentii straini (non-local) sunt tentati si de posibilitatea de a ramane in Hong Kong dupa absolvirea studiilor, pentru o perioada de 1 an, fara a avea nevoie de o viza. Multi percep aceasta optiune drept o pista de lansare in lumea afacerilor, aplicand pentru un job la unul din cele peste 3.800 de sedii regionale ale companiilor internationale sau pentru un program de studii postuniversitare.

Conform statisticilor din ultimii ani, Hong Kong demostreaza rezultate remarcabile si continua sa urce rapid in cele mai prestigioase clasamente din lumea academica. In 2016, conform Quacquarelli Symonds (QS), Hong Kong s-a clasat pe locul 8 in lume la categoria "the best student city".


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.