Belgium

Study in Belgium

Belgium

 • RO
 • RU

Multe natiuni afirma ca sunt "inima Europei", dar se pare ca Belgia este cea mai aproape de adevar: aceasta natiune mica si cosmopolita a jucat un rol important in conturarea Europei asa cum o cunoastem astazi. Regatul Belgiei este unul dintre membrii fondatori ai Uniunii Europene si gazduieste majoritatea institutiilor acesteia precum si alte institutii internationale importante, inclusiv NATO.

Situata pe frontiera dintre Europa germanica de Europa latina, Belgia este impartita in doua mari regiuni constituente: regiunea de limba neerlandeza (sau Dutch) Flandra, situata in jumatatea de nord a tarii (58% din populatie) si regiunea de limba franceza Valonia, situata in jumatatea de sud (32% din populatie.) Regiunea capitalei Bruxelles, oficial bilingva, este o enclava majoritar francofona, situata in Regiunea Flamanda si cuprinde 10% din populatia tarii.

Flandra se lauda cu multe orase, porturi si un relief relativ plat, in timp ce Valonia este mai deluroasa, in special in sudul regiunii, cu privelisti pitoresti, vizitate frecvent de turisti din toata lumea. Belgia ofera o gama incredibil de larga de activitati in timpul liber, aceasta incluzand mersul pe traseele impadurite si coasta Marii Nordului, trasee pentru ciclisti, calarie, plimbari cu barca, terenuri de golf, parcuri tematice, muzee, castele si alte obiective istorice si de arhitectura medievala, expozitii de tot felul, targuri de antichitati, numeroase festivaluri de muzica etc. – de toate pentru toate gusturile si, mai ales, amplasate la indemana.

Belgia este, de asemenea, si una dintre cele mai atractive destinatii de studiu in strainatate, iar Bruxelles este inclus in top 50 orase studentesti ale lumii. Primitoare si deschisa spre cele mai diferite culturi, aceasta este tara unde studentii se pot simti ca acasa si, in acelasi timp, sa acumuleze experienta pretioasa intr-o comunitate multiculturala. Datorita locatiei si unui sistem de transport ultra-modern si extrem de eficient, studentii in Belgia vor putea calatori cu usurinta nu doar pe trasee nationale, dar si in alte tari europene precum Olanda, Germania, Franta si Regatul Unit.

Desi Belgia are 3 limbi oficiale: franceza, germana si neerlandeza, limba engleza este vorbita pe larg de populatie, mai ales in capitala, iar mediul academic in institutiile de invatamant este puternic internationalizat cu programe de studiu bi- sau tri-lingve.

Numeroasele oportunitati de cariera dupa absolvire fac din Belgia o locatie ideala pentru studiu si trai. Situata in centrul unei regiuni puternic industrializate, cu o economie si infrastructura moderna, Belgia isi rezerva un loc printre primele zece tari in clasamentul comertului international.

Astfel ca, indiferent daca vor alege Flandra, Valonia sau Bruxelles ca destinatie, sudentii pot fi siguri ca vor trai o experienta fantastica, intr-un mediu cosmopolit, cu facilitati excelente si universitati gata sa ofere nu doar educatie de calitate, dar si tot sprijinul necesar in plan personal si profesional.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare

 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.