UK

Anglia Ruskin University

Pre-University

Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University Anglia Ruskin University

 • RU
 • RO

Peste 150 ani de excelenta academica.

Anglia Ruskin University isi are originile in 1858, in anul fondarii primului colegiu tehnologic si de arte din orasul Cambridge. Redenumita ulterior in Anglia Polytechnic University (APU), co-exista alaturi de faimoasa Cambridge University ca unica universitate de studii aplicative din Cambridge. Odata cu cresterea influentei APU in mediul universitar britanic si international si pentru a pune in valoare caracterul multidisciplinar al acesteia, universitatea adopta numele de Anglia Ruskin University (ARU) in cinstea lui John Ruskin, scriitor, critic de arta si filozof englez, care a exercitat o remarcabila influenta asupra cercurilor intelectuale ale Angliei din epoca victoriana.

Mediu de studiu international.

Trecand printr-un amplu proces de modernizare si expansiune, ARU este in prezent una dintre cele mai mari universitati din estul Angliei, cu peste 35.000 de studenti din 177 tari ale lumii.

Varietate de programe academice si de cercetare.

Universitatea exceleaza in diverse domenii de studiu precum tehnologiile informationale, inginerie, drept, stiinte ale educatiei, economie, business, stiinte medicale, arte s.a. Pe parcursul ultimului deceniu, ARU a facut progrese remarcabile nu doar in domeniul stiintelor aplicate, ci si si-a intensificat activitatea de cercetare stiintifica in domeniul medicinei, economiei digitale, dezvoltarii durabile, schimbarii mediului, IT si inginerie, istorie politica, terapie muzicala s.a.

Specificul programelor de studiu, precum si parteneriatul cu numeroase institutii de invatamant superior din tara si de peste hotarele acesteia, ofera studentilor ARU oportunitatea de a face semestre de schimb de experienta la nivel international.
Infrastructura excelenta.

ARU este o universitate ferm angajata in viitor si de aceea, pentru a tine pasul cu tehnologiile moderne si procesul de inovatie, investeste sume considerabile in proiectele de infrastructura si cercetare. Pe parcursul ultimilor ani, universitatea a beneficiat de investitii in valoare totala de peste 122 mln de lire sterline, alte 98 mln fiind in prezent alocate pentru proiecte precum crearea unui "super laborator", dedicat cercetarilor in domeniul tehnologiilor informationale, psihologiei, stiintelor naturale, biomedicinei si tehnicilor de investigatie si criminologie.

Confort si siguranta.

ARU dispune de 4 campusuri ultra-moderne, amplasate in Cambridge, Chelmsford, Londra (inaugurat in 2015) si Peterborough (inaugurat in 2011). Cambridge si Chelmsford (unul dintre cele mai noi, si-a primit statutul de "oras" abea in 2012) sunt cotate drept cele mai sigure orase din Marea Britanie. Bineinteles, nu putem sa nu mentionam o data in plus reputatia academica impecabila a Cambridge-ului si importanta Londrei pe arena mondiala, drept unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume.


Posibilitate de aplicare dupa 11 clase.

Studentii care nu au calificarile necesare (adica studii medii complete – Diploma de Bacalaureat si/sau nivel suficient de cunoastere a limbii engleze) pentru a fi admisi in anul I de facultate, au posibilitatea sa aplice pentru un program pre-universitar de pregatire intr-un anumit domeniu de studii la Cambridge Ruskin International College (CRIC), cu progresie spre facultatile relevante in cadrul ARU.

CRIC a fost fondat in urma colaborarii Anglia Ruskin University si Navitas – centru educational de talie mondiala, si este la momentul actual un colegiu asociat al ARU, care ofera un spectru larg de programe pregatitoare pentru mai bine de 80 de programe academice.


Avantajele studierii in cadrul CRIC:

‒ Aplicare directa la ARU – programele pre-universitare oferite permit progresia studentilor direct in anul I sau II de studii universitare.

‒ Amplasarea in campusurile ARU din Cambridge si Chelmsford ofera studentilor CRIC liber acces la toate facilitatile din campusul universitar.

CRIC ofera un suport academic si social exceptional in scopul realizarii maxime a potentialului fiecarui student.


Programe de studii pre-universitare

University Foundation – program de pregatire pre-universitara, destinat celor care necesita o pregatire specializata pentru admiterea ulterioara la facultate. In cadrul acestui program, studentii isi vor perfecta cunostintele de limba engleza si vor face concomitent studii in domeniul de specializare ales, cu progresie spre facultatile relevante.

Studentii internationali trebuie sa aiba cel putin 17 ani si 11 clase absolvite in tara de origine la momentul inceperii programului de studii, precum si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 5.5.

First Year Degree – program echivalent cu primul an de studii universitare + ore suplimentare de studiere a limbii engleze si de pregatire academica. Dupa finalizarea programului, studentii isi vor putea continua studiile deja in anul II de facultate.

Studentii internationali care intentioneaza sa urmeze un asemenea program trebuie sa aiba studii medii complete (Diploma de Bacalaureat) in tara lor de origine si un nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu IELTS 6.0.


Domenii de studiu:

Architecture

Art and Design

Business

Communications

Computing & Technology

Education

Engineering

International Business

Law

Medical Sciences

Optics

Social Policy

Durata programelor: 1 sau 2 semestre

Start programe: septembrie, ianuarie, iunie

Taxe de scolarizare:

University Foundation (Stage I) – 9.950 GBP (non-EU students) | 7.500 GBP (EU students)*

International Year I (Stage II) – 11.575 GBP (non-EU students) | 9.000 GBP (EU students)*

*Studentii EU au posibilitatea sa aplice pentru un program de finantare a intregii perioade de studiu.


Alte programe de studiu

Pre-sessional English course – program conceput pentru studentii care nu au un nivel sufficient de engleza pentru a fi admisi la facultate. Acesta include atat studierea gramaticii, punctuatiei, lexicului, cat si cultivarea abilitatilor academice, precum scrierea unui eseu, realizarea unei prezentari etc.

Durata programului depinde de nivelul initial de cunoastere a limbii engleze a studentului: acesta poate dura de la 5 saptmani pentru cei cu un scor IELTS de 5.0 si pana la 20 saptamani pentru cei cu un scor de 4.0.


Cazare

Studentii CRIC au posibilitatea sa locuiasca in resedintele ARU, impreuna cu studentii universitatii. Majoritatea resedintelor studentesti sunt renovate sau recent construite, oferind locatarilor sai toate conditiile necesare pentru trai + retea de Wi-Fi, TV, spalatorie, servicii de paza 24/7, biciclete in chirie etc. Blocurile locative se afla la doar cateva minute de mers pana la blocurile de studii.

Costul cazarii variaza intre 93 si 158 GBP per saptamana, in dependent de resedinta aleasa.

In campusul din Cambridge, studentii locuiesc in resedintele CB1- Aston House, Peter Taylor House – On campus si Student Castle, iar in Chelmsford – resedinta Chelmsford Ransomes Way – On campus.

Momentul potrivit pentru bronarea unui loc in camin este imediat ce studentul are oferta de studii la CRIC. Mai multe detalii despre cazare gasiti aici.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.