UK

Cambridge Regional College

Pre-University

Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College Cambridge Regional College

 • RO
 • RU

Cambridge Regional College (CRC) este unul dintre cele mai moderne si prospere colegii din Marea Britanie, cunoscut si apreciat pentru calitatea cercetarilor sale si pozitia detinuta in industria tehnologiilor. Institutia este amplasata in renumitul oras Cambridge – unul din cele mai cunoscute centre stiintifice si culturale din lume. Cambridge se afla la o ora distanta de Londra si este localizat in apropierea aeroporturilor Stansted, Luton si Heathrow. Orasul este unul multicultural, reprezentand unul din cele mai expansive centre de business din Europa si oferind cu frecventa de invidiat o gama variata de evenimente culturale moderne, expozitii artistice si reprezentatii teatrale.
CRC se mandreste cu faptul ca reprezinta unul dintre cele mai de succes colegii finantate de guvernul Marii Britanii si un centru international de instruire, care a produs rezultate excelente pe parcursul anilor. Aici studentii din toata lumea dispun de oportuntati extraordinare de a urma cursuri academice de pregatire pentru universitate, cursuri lingvistice sau cursuri combinate de limba engleza si diverse discipline vocationale. De asemenea, scoala isi datoreaza renumele gratie:

– unui mediu sigur si binevoitor pentru studiu si trai

– posibilitatii de a studia intr-un mediu britanic, profitand de aceleasi facilitati si beneficii ca si studentii locali

– oportunitatii de a-si dezvolta abilitatile de comunicare in engleza in cadrul colegiului si in afara lui

– supravegherii si inspectarii procesului de invatare/predare de catre guvernul britanic

– taxelor de scolarizare accesibile.

Amplasarea campusului este una foarte comoda, in imediata apropiere de statia de tren, aeroportul Stansted si statia de autobus. Campusul este foarte bine dotat, dispunand de un centru informational si unul sportiv, laborator lingvistic, corturi pentru squash, fitness centru, cafenele/restaurante etc.


Programe de studiu

University Foundation – cursuri intensive de pregatire pre-universitara, care constituie calea sigura de access spre invatamantul superior din Marea Britanie. Durata unui astfel de curs este de 1 an, iar la finalizarea cu success a acestuia, studentii vor obtine calificarea necesara pentru admitere la universitati britanice de top. Acest program este destinat elevilor ce au absolvit cu success clasa 11.

Aplicantii pot alege din 2 domenii de specializare (pathways) disponibile:

 • Business, Economics & Management – potrivit pentru cei ce intentioneaza sa urmeze studii universitare in domeniile IT, Business, Economie, Marketing, Contabilitate, Comert International, Finante si Management.
 • Science – destinat celor ce-si doresc o cariera in Inginerie, Stiinte, Sanatate si Medicina.

Higher National Certificates/Diplomas – programe de pregatire profesionala cu durata de 1-2 ani, orientate spre satisfacerea necesitatilor specifice individuale si de grup, desfasurate prin intermediul partenerilor externi in domeniile de Business, Public Services si Sport.


Vocational courses – cursuri de pregatire vocationala, pentru care nivelul de cunoastere a limbii engleze este este criteriul principal de repartizare a studentilor in grupul potrivit. Acestia pot alege sa studieze Art&Design, Business&Enterprise, Care, Health&Early Education, Catering&Hospitality, Construction&Engineering, Hair, Beauty&Media Make Up, Media Studies&Game Development, Motor Vehicle, Music, Science, Sport&Public Services sau Travel&Tourism.

De asemenea, CRC ofera diverse cursuri de limba engleza, pregatire pentru IELTS, tabere de vara s.a.


Conditii minime de admitere

– varsta 17+ ani si 11 clase absolvite

– cunostinte de engleza IELTS 5.0-5.5 sau iBT TOEFL 61-70

– alternativ: aplicantii care nu au un certificat TOEFL sau IELTS pot sustine un test intern de admitere.


Taxe de studiu

Pentru 1 an de Foundation studentii cu cetatenie UE vor achita o taxa de 4000£, iar cei non-UE – 7000£ (Business, Economics & Management) si 16.850£ (Science Pathway). De asemenea, pentru studentii non-UE sunt disponibile un numar de burse in marime de pana la 50% scutire din taxa de studiu.

Marimea taxelor pentru celelalte programe oferite variaza in dependenta de profilul si durata cursului ales. Aditional se mai pot percepe si alte taxe marunte pentru material didactice, inregistrare la si sustinerea de teste lingvistice etc.


Cazare

Studentii CRC pot alege din 3 optiuni de cazare disponibile:

Familie-gazda – camera dubla (165 £/per saptamana) sau de 1 persoana (170 £/per saptamana). Pretul include micul dejun + cina in timpul saptamanii si toate 3 mese/zi in weekend.

Resedinta studenteasca (halls of residence) – camere de 1-2 persoane cu baie separata si bucatarie comuna (de la 240 £/per saptamana). Acest tip de cazare se potriveste mai degraba studentilor cu un grad avansat de independenta si maturitate.

Apartamente cu chirie (shared house) – oferta (de la 150£/per saptamana) e valabila pentru studentii de 18+ ani, care semneaza independent un contract cu agentiile mobiliare, asumandu-si cheltuieli suplimentare pentru servicii comunale si alimentare.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.