Belgium

Odisee University College

University
Odisee University College Odisee University College Odisee University College Odisee University College Odisee University College Odisee University College Odisee University College Odisee University College Odisee University College

Colegiul universitar belgian Odisee este rezultatul unei fuziuni intre alte 2 colegii colegii universitare flamande – Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) si Katholieke Hogeschool Sint-Lieven (KANO). Institutia dispune de mai multe campusuri, amplasate in regiunea centrala a Belgiei, pe axa Bruxelles-Aalst-Gent-Sint-Niklaas, afirmandu-si, pe parcursul anilor, statutul de centre dinamice de educatie si cercetare cu o infrastructura puternic dezvoltata. La moment, Odisee are 17000 de studenti si este al treilea cel mai mare colegiu universitar din Flandra, parte componenta statului federal Belgia.

La Odisee se studiaza in cadrul a 6 facultati:

Business Studies | Applied Social Sciences | Biotechnology | Education | Health Care | Technology
Programe de studii

Majoritatea programelor de studii sunt cu predare in Dutch (limba olandeza), cu exceptia a 2 programe predate in engleza:


Bachelor of Business Management (with a major in Marketing)

Master in Business Administration


Principiile aflate la baza acestor programe sunt studierea marketing-ului, a limbilor straine si IT. Studentii au parte si de numeroase master class-uri cu specialisti in domeniu, conferinte, vizite la companii si proiecte in cadrul acestora etc.

Anul de studii la Odisee incepe, de obicei, in a doua jumatate a lunii septembrie. Pentru cateva programe de studii, anul academic incepe ceva mai devreme sau se organizeaza zile de orientare inainte de inceperea propriu-zisa a cursului. Asa sau altfel, informatii suplimentare despre acest aspect puteti gasi intotdeauna pe Student Portal.


Conditii de admitere

- Diploma de Bacalaureat (pentru Licenta) sau de Licenta (pentru Masterat);

- Nivel minim de cunoastere a limbii engleze de 79 TOEFL sau 6.5 IELTS.


Taxe de studiu

In general, taxa de scolarizare depinde de tipul programului ales. La momentul actual, studentii EU care au aplicat pentru un program cu frecventa la zi si nu candideaza pentru bursa vor achita 890 EUR pentru un an academic. Studentii non-EU vor achita o taxa incepand cu 3500 EUR, la fel in dependenta de programul ales.


Termen-limita pentru depunerea unui dosar de admitere:

1Mai – pentru studentii non-EU, care necesita viza de studii;

15 August – pentru studentii EU si pentru cei non-EU care locuiesc in Belgia si au permis de sedere in tara valabil.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.