Belgium

KU Leuven

University
KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven KU Leuven

KU Leuven este una dintre cele mai vechi si mai mari universitati din Europa, fondata in 1425 in Leuven, capitala Brabant-ului flamand, oras cunoscut ca fiind cel mai mare producator de bere din lume si al 5lea pe scara mondiala dupa numarul companiilor producatoare de bunuri de consum, situat la doar 25 km est de Brussels. Astazi, KU Leuven este cea mai inalt cotata universitate din Belgia, lider in Europa (si #5 in lume, conform Reuters) la capitolul cercetari si co-fondator al League of European Research Universities (LERU). Universitatea mai e cunoscuta la scara mondiala si pentru gama larga de programe academice international-orientate, precum si cu unul dintre cele mai mari spitaluri universitare din Europa.
KU Leuven este un pionier si lider in valorificarea cercetarilor si inovatiilor. Biroul de transfer tehnologic LRD (KU Leuven Research and Development) a fost unul dintre primele de acest profil in Europa. LRD are o lunga traditie de colaborare cu industria, brevetare, licentiere si crearea de companii spin-off. Acest fapt, precum si colaborarea stansa cu mai multe universitati si institutii de cercetare din lume, fac ca cercetarile realizate de catre KU Leuven sa aiba un impact semnificativ supra tuturor sferelor de activitate ale societatii moderne.

La KU Leuven, cercetarea si educatia sunt legate in mod inextricabil. Programele de studiu oferite aici sunt bazate pe cercetare, ceea ce asigura ca studentii dobandesc competente academice, dezvoltand in acelasi timp o atitudine critica si orientata spre cercetare. Flexibilitatea si tehnologiile de ultima generatie sunt parte integranta a fiecarui program de studiu. O diploma KU Leuven ofera un avantaj competitiv semnificativ si este foarte apreciata in intreaga lume.

KU Leuven opereza din 14 campusuri, amplasate in 10 orase din Flandra. Cu peste 57.000 de studenti si peste 20.000 de angajati de diferite etnii, KU Leuven este o institutie cosmopolita, amplasata intr-un mediu urban dinamic si care iti poate oferi o experienta cu adevarat internationala – cel putin 17% din populatia de studenti provin din peste 160 de tari ale lumii – in cadrul celor 16 facultati al sale.


Facultati si programe de studii

Faculty of Theology and Religious Studies

Faculty of Canon Law

Institute of Philosophy

Faculty of Law

Faculty of Economics and Business

Faculty of Social Sciences

Faculty of Arts

Faculty of Psychology and Educational Sciences

Faculty of Architecture

Faculty of Science

Faculty of Engineering Science

Faculty of Bioscience Engineering

Faculty of Engineering Technology

Faculty of Medicine

Faculty of Pharmaceutical Sciences

Faculty of Kinesiology and Rehabilitation Sciences


Desi instruirea la KU Leuven se face preponderent in olandeza (Dutch), universitatea ofera si un numar de programe in engleza:

+ Programe de Licenta (Bachelor, 3 ani):

Bachelor of Theology and Religious Studies (Leuven)

Bachelor of Philosophy (Leuven)

Bachelor of Business Administration (Brussels)

Bachelor of Engineering Technology (Leuven)

+ o gama foarte larga de programe de Master (1-2 ani si 3 ani pentru Medicina)

+ programe de Advanced Master (1-2 ani), destinate celor care detin deja o diploma de master si reprezinta un training la un nivel mai avansat de specializare, cu accent pe cercetare.

+ programe de Doctorat si pre-Doctorat


Lista completa a tuturor programelor oferite o puteti gasi aici.


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru Bachelor) si de Licenta (pentru Master)+ foia matricola

+ Certificat de cunoastere a limbii engleze iBT TOEFL 80 (Licenta), 93 (Master) si 100 (Doctorat) sau IELTS 6.5 min.

+ CV + scrisori de motivare si recomandare

+ teste de admitere (in dependenta de programul ales)


Termen-limita de admitere:

Pentru studenti non-EU – 1 Martie

Pentru studenti EU – 1 Iunie


Taxe de studiu

Pentru studentii europeni nivel Licenta si Master, taxa anuala de studiu este de 922 EUR. Studentii non-europeni vor achita o taxa completa de 922-6000 EUR/an, in dependenta de programul ales.


Cazare

KU Leuven ofera studentilor mai multe optiuni de cazare:

+ camere pentru 1 sau 2 persoane (baie si bucatarie comuna)

+ camere en-suite pentru 1 persoana (baie separat, bucatarie comuna)

+ studio pentru 1 persoana (baie si bucatarie separat)

+ apartamente/case pentru cateva persoane

+ cazare temporara pentru grupuri de persoane.

Costurile cazarii difera, bineinteles, in dependenta de optiunea aleasa, si pot varia de la un minim de 250 EUR si pana la un maxim de 1300 EUR / lunar. Staff-ul universitatii ofera toata asistenta necesara cat priveste cazarea, astfel ca studentii pot fi siguri ca vor gasi locuinta potrivita.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.