Romania

American Hotel Academy

Master, PhD
American Hotel Academy American Hotel Academy American Hotel Academy American Hotel Academy American Hotel Academy American Hotel Academy American Hotel Academy

American Hotel Academy (AHA) a fost fondata in 2007, fiind prima institutie internationala din Romania specializata in management hotelier. Initial, scoala oferea programe de scurta durata, proiectate special pentru angajatii de rand ai hotelelor si restaurantelor. Foarte curand dupa asta a aparut ideea convertirii scolii intr-o institutie de studii superioare. Pornirea a avut succes mai ales dupa ce in 2009 AHA intra in parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU), UK, si incepe astfel un proces amplu de validare prin intermediul caruia academia urma sa-si ajusteze standardele de calitate cu cele ale MMU, scopul final fiind sa ofere programe de studii (Licenta si Masterat) in parteneriat cu aceasta.

Intre timp, AHA a mai incheiat cateva acorduri de parteneriat cu institutii de acelasi profil, printre care Manhattan Institute of Management (New York, SUA) si International Hotel Management Institute (Elvetia), fapt care permite studentilor sa faca un transfer, daca asta-si doresc, sa participe la diverse conferinte si seminare sau sa beneficieze de noi programe de studii, proiectate prin colaborare cu partenerii.

In 2014, AHA a preconizat infiintarea primei institutii afiliate peste hotarele Romaniei, si anume in New York, prin efort comun cu partenerul sau american, Manhattan Institute of Management, cursurile urmand sa inceapa in iulie al aceluiasi an.

Astfel, studentii AHA si, respectiv, cei de la MIM, au posibilitatea sa petreaca unul sau doua semestre in strainatate si sa faca un schimb de experienta – America-Europa – extraordinar.

Campusul principal al AHA se afla in Brasov, care este parte componenta a regiunii transilvanene a Romaniei. Inconjurat de Carpatii de Sud, orasul se bucura de o locatie incantatoare. Este al saptelea cel mai populat oras al Romaniei si unul dintre cele mai apreciate de turisti pentru arhitectura deosebita si peisajul montan pitoresc. De asemenea, este foarte indragit si de studenti, atat locali, cat si internationali.
Programe de studii

AHA ofera o combinatie foarte reusita intre predarea teoriei in sala de clasa si training-urile practice in afara acesteiea. Fiecare student are parte de atentie individualizata in scopul dezvoltarii abilitatilor unui adevarat profesionist in domeniu.

La AHA sunt disponibile 2 programe de studii cu predare in engleza, oferite in parteneriat cu Manchester Metropolitan University (MMU):

Bachelor of Arts (Hons) International Hotel Business Management

Master of Science International Hospitality & Tourism Business Management


Taxe de studii

Taxa de scolarizare pentru studentii EU si pentru cei moldoveni este de 740€/semestru. Pentru studentii non-EU, taxa este de circa 1900€/semestru. Aceasta nu include costul cazarii, a biletelor de calatorie, cartilor, precum si restul cheltuielilor legate de cele enumerate.


Conditii de admitere

– Diploma de Licenta

– Nivel minim de cunoastere a limbii engleze echivalent cu iBT TOEFL 89 sau IELTS 6.5

Studiile incep pe data de 5 Octombrie, iar termenul-limita de aplicare pentru studentii EU este 18 septembrie si pentru cei non-EU – 28 August.


Cazare

In Brasov, AHA isi are resedintele in Hotel Capitol*** si Hotel Postavaru*. Ambele sunt amplasate la cateva minute de mers pe jos distanta de universitate. Toate camerele sunt mobilate si au conexiune TV. Pentru camera single studentii vor achita in jur de 135€/lunar, pentru camera double – 110€/lunar.

In New York, staff-ul Manhattan Institute of Management (MIM) ajuta studentii sa-si gaseasca o locuinta in oras, confortabila si la un pret accesibil. De asemenea, fiind partener cu Educational Housing Services, MIM ofera cazare in resedinte studentesti private, in camere single, double sau triple, complet mobilate, toate cu baie proprie si acces la internet de viteza inalta.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.