Norway

University of Bergen

Master, PhD

University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen University of Bergen

University of Bergen (UiB) este o universitate de cercetari, recunoscuta international, unde diversitatea academica si calitatea inalta sunt fundamentale. UiB este, de asemenea, si cea mai "citata" universitate din Norvegia. Institutia se structureaza in 7 facultati mari, exceland la capitolul cercetari in sferele marine, climate & global social challenges.

UiB este o universitate international si asta se reflecta puternic in staff-ul academic, populatia de studenti, educatie si cercetare. Anual, universitatea gazduieste cca 17.000 studenti, dintre care in jur de 1.900 sunt internationali, proveniti din toate colturile lumii. Din cei 3.600 angajati, o buna parte sunt candidati PhD, ceea ce face programele de doctorat la UiB foarte atractive. Conform ultimelor estimari, 1 din 3 absolventi PhD provin din afara Norvegiei.
Universitatea isi are cele mai multe sedii concentrate in 2 zone. Facultatile de mathematics & natural sciences, social sciences, psychology, humanities & arts si law se afla in Nygårdshøyden – un mix de case, magazine si blocuri de studiu. Årstadvollen este "campusul sanatatii", unde se studiaza dentistry, medicine & health-care si unde sunt amplasate clinicile universitare Haukeland si Haraldsplass. In Møllendal veti gasi noua facultate a universitatii, care se specializeaza in fine art, music & design.

De asemenea, UiB coordoneaza (si este partener cu) un numar de centre de cercetare, care au drept scop major sa stimuleze sis a dezvolte cercetarea interdisciplinara. Aceste centre au o durata de viata limitata si sunt sustinute de o combinatie de investitii exerne (ex. Ministry of Research & Education, Research Council of Norway etc.) si resurse financiare proprii ale UiB.


Programe de studiu in engleza


Programe de Master (2 ani) pentru studenti non-EU:


Humanities and Aesthetic Studies

Digital Culture

French

German Language Studies

Linguistics

Nordic Languages and Literature

Old Norse Studies

Philosophy

Spanish Language & Latin-American Studies


Medicine

Global Health

Biomedical Sciences


Natural Sciences and Technical Subjects

Biology

Earth Science

Mathematics

Meteorology and Oceanography

Molecular Biology


Social Sciences and Psychology

Development Geography

Global Development Theory and Practice

Physical Geography

Public Administration

System Dynamics


Fine Art, Music and Design

Design

Fine Art

Music Performance and Composition


Lista completa a programelor de Master pentru studentii EU, o puteti consulta in aceasta pagina.


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Licenta intr-un domeniu relevant

+ nivel minim de engleza echivalent cu iBT TOEFL 80 sau IELTS 6.0

+ CV si scrisoare de motivare

+ alte cerinte suplimentare in dependenta de programul ales


Perioada de aplicare pentru studentii non-EU este intre1 Noiembrie – 1 Decembrie, pentru studentii EU – intre 1 Februarie – 1 Martie. Studiile incep, de obicei, in August.

Nota: Termenii-limita si procedura de aplicare pentru master in Fine Art, Music & Design difera de celelalte.


Taxe de studiu

Ca universitate publica, UiB nu percepe taxe de studiu, cu exceptia unei taxe semestriale obligatorii de aprox. 61 EUR, care permite studentilor sa beneficieze de serviciile Student Welfare Organisation.

Totusi, pentru a obtine permis de studiu in Norvegia, candidatii non-EU trebuie sa demonstreze capacitatea lor de a-si acoperi cheltuielile de trai pe o perioada de cel putin 1 an, care se estimeaza la cca 12.600 EUR. Suma se poate schimba de la an la an, iar informatie actualizata la zi puteti intotdeauna gasi pe site-ul universitatii.

Universitatea, de asemenea, pune la dispozitie o serie de burse de studiu, disponibilitatea carora o puteti verifica in aceasta pagina.


Cazare

Toti studentii internationali admisi la UiB pot aplica pentru cazare prin intermediul Student Welfare Organisation (Sammen). Cei care aplica in perioada prestabilita (de obicei, aprilie-mai – pentru semestrul de toamna sau septembrie-octombrie – pentru semestrul de primavara) vor avea garantat o oferta de cazare.

Sammen Housing ofera diferite optiuni de cazare in cateva locatii din Bergen. Costul mediu este de 4000 NOK (sau aprox. 415 EUR) lunar. Pretul include si acces la reteaua de internet. Cea mai mare resedinta studenteasca este Fantoft Student Accommodation, cu 1300 locuri disponibile.

Detalii despre procedura de aplicare pentru Sammen Housing, precum si link-uri utile pentru cei care intentioneaza sa caute cazare independent, veti gasi aici.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.