Portugal

Nobel International School Algarve

School

Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve Nobel International School Algarve

Nobel International School Algarve este cea mai mare scoala privata din sudul Portugaliei, precum si unica scoala internationala de tip pensiune din tara. Fondata in 1972, scoala si-a propus, chiar de la bun inceput, sa-si asigure elevii cu educatie de calitate care sa-i provoace sa gandeasca, sa inspire la creativitate si dorinta continua de a descoperi. Reflectand celebra reputatie de explorator a Portugaliei, tema "descoperirilor" este omniprezenta in campusurile Nobel International School Algarve.
Scoala ofera pensiune completa si flexibila (reiesind nemijlocit din necesitatile elevilor), educatie prescolara bilingva si optiunea de a urma un curriculum national portughez sau international in clasele primare. La nivelul secundar (gimnaziu si liceu), de asemenea, se poate opta pentru un curriculum portughez sau unul international britanic.

In Noiembrie 2018, Nobel International School Algarve s-a alaturat retelei internationale de scoli NACE, grup format curent din 50 de scoli localizate in Spania, Franta, Italia, UK, Portugalia, Andorra, India, Canada si Qatar. Aceasta directie va asigura, pe langa alte beneficii, posibilitatea de a face un program de schimb academic in alta scoala/tara, precum si desfasurarea frecventa a diverse competitii sportive, muzicale, teatrale si de dezbateri.

Localizat strategic in centrul regiunii Algarve, intre Porches si Lagoa, campusul principal al scolii ocupa un teritoriu vast de mai bine de 90.000 m2, la doar cateva minute distanta de plaja, cca 40 minute de la aeroportul internatinal Faro si usor accesibil cu autobusul din orasele vecine. Campusul Lagos este relativ mai mic, oferind doar educatie prescolara si primara. Acesta este, la fel, amplasat nu departe de plaja si este dotat cu facilitati de ultima ora. In septemprie 2020, se preconizeaza deschiderea campusului nr.3, in Almancil, care, la fel ca si campusul Lagos, va oferi educatie pentru copii de 3-11 ani. Dupa finalizarea claselor primare in unul din aceste campusuri, elevii se pot usor transfera si finaliza studiile medii in campusul principal Lagoa.

Anual, scoala gazduieste aproximativ 830 baieti si fete de 3-18 ani, o buna parte din ei proveniti din cca 40 de tari ale lumii, fapt rezultant intr-o atmosfera cu adevarat internationala. Mai mult decat atat, scoala se poate lauda cu o reputatie academica considerabila, sustinuta de rezultatele excelente ale elevilor la toate nivelele de studiu scolar. In ultimii cativa ani, 99% din elevi au mers la facultate dupa liceu, iar 50% din elevii internationali au fost admisi la universitati din Top 100 cele mai bune din Europa. Cei care finalizeaza studiile conform curriculumului portughez isi asigura, de obicei, un loc de studiu la universitatile din Portugalia.


Program de studiu

Pre-School & Primary (copii cu varste intre 3 si 11 ani)

Educatia primara este oferita in toate campusurile scolii de catre profesori specializati, conform Cambridge Checkpoint curriculum. Elevii, de asemenea, studiaza muzica, tehnologii informationale si educatie fizica. In sectiunea internationala, portugheza este studiata ca limba straina din anul 1, iar franceza devine o optiune din anul 7.


Secondary School (copii cu varste intre 11 si 18 ani):

+ Middle School (clasele 7-9)

+ Senior School (clasele 10-11)

+ Sixth Form (clasele 12-13)

La nivel de gimnaziu, elevii (din sectiunea internationala) studiaza obligatoriu Engleza (limba, literatura, ESL – engleza ca limba a 2a), matematica, biologie si ICT (Information and Communication Technology). Optional, elevii pot studia fizica, chimie, istorie, geografie, franceza, portugheza, arte si design, business, educatie fizica s.a.

In clasele de liceu, elevii (din sectiunea internationala) studiaza 3 sau 4 discipline, alegand din: limba si literatura engleza, potugheza, franceza, matematica, biologie, chimie, fizica, istorie, geografie, arta si design, design technology, travel&tourism, sociologie, business si economie.

Nobel International School Algarve urmeaza calendarul scolar specific emisferei de nord, unde anul academic incepe in septembrie si se incheie in iunie. In perioada lunilor de vara, elevii au posibilitatea sa participe la una din taberele de vara (pentru categoriile de varsta 3-6, 6-12 si 12-18 ani), accesibile atat pentru elevi inrolati deja, cat si pentru elevi internationali.


Conditii de admitere

Nobel International School Algarve accepta elevi cu varstele de 3-17 ani, indiferent de gen, etnie, rasa, religie sau abilitati fizice. Aplicatiile sunt procesate pe baza de "first-come, first-served".

Recomandarea e ca parintii care considera sa-si inscrie copii la aceasta scoala sa viziteze campusul scolar inainte de a depune o cerere. Pentru asta, scoala are un orar destul de flexibil pentru vizite atat pe parcursul anului, cat si in vacante, bineinteles, cu o rezervare in prealabil.


Taxe de studiu

Taxele de scolarizare variaza in dependenta de anul de studiu, incepand cu 4.310 EUR/an in etapa pre-school si pana la 15.460 EUR pentru ultimul an de liceu. Taxa anuala se refera la lunile septembrie-iunie (= 1 an academic) si poate fi achitata atat integral, cat si in rate. Cifre exacte + alte detalii veti gasi in pagina de site a scolii.


Cazare

Scoala ofera mai multe optiuni de cazare: flexibila (2 nopti minimum), saptamanala (4-5 zile in saptamana) si full-time (7 zile in saptamana). Resedinta poate acomoda in acelasi timp pana la 60 de elevi, cu varstele intre 12 si 18 ani. Cei cu varsta sub 15 ani vor sta cazati impreuna cu alti colegi, cei de 15+ ani vor locui in camere single. Camerele sunt amenajate cu toata mobila necesara + baie separata.

Resedinta este amplasata la scurta distanta de campusul scolar, ocupand sediul unui fost hotel, transformat acum intr-o pensiune, cu spatii separate pentru fete si baieti. Din facilitatile comune, elevii au acces la o camera de studiu, sala de sport, camera de odihna, retea de wifi, bazin de inot in aer liber si gradini.

De asemenea, elevii au acces la plaja privata (sub supravegherea unui membru al staff-ului), unde se pot bucura de odihna, bai de soare si diverse activitati sportive.

Tutorii rezidenti, pe langa faptul ca iau mesele impreuna cu elevii si-i indrumeaza in rutina lor zilnica, mai planifica si o gama larga de activitati pentru seri si weekend, care permit accesul la facilitatile sportive si recreationale din campusul scolii. Mai mult decat atat, elevii au si oportunitatea de a merge la cinema, muzee, centre comerciale, parcuri acvatice si alte locuri publice din oras.

Mesele, transportul (dus/intors de la scoala, precum si 3 tansferuri tur/retur de la aeroportul international Faro), activitatile organizate de tutorii din resedinta + suportul acestora, serviciile de spalatorie si cazarea propriu-zisa – toate intra in ceea ce se numeste "boarding fee", despre care puteti afla mai multe aici.


PASI DE URMAT

Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.