În Italia poți studia medicină în engleză!


Prin fondarea primei universitati moderne in Europa, in orasul Bologna in 1088, Italia a revolutionat gandirea stiintfica, iar personalitati marcante precum Leonardo da Vinci si Galileo Galilei s-au impus cu desavarsire in toate domeniile prioritare ale timpului: inginerie, pictura, astronomie, sculptura, arhitectura, fizica, matematica si altele.

Astazi Italia se poate lauda cu cele mai bune scoli de medicina in lume, multe dintre acestea cu o istorie de peste 500 de ani si regasindu-se in clasamentele celor mai prestigioase universitati internationale.

Desi foarte selective, universitatile de medicina din Italia sunt deschise studentilor din intreaga lume, iar din anul 2009 instruirea in cadrul facultatilor de medicina poate fi urmata si in limba engleza.Unde pot studia?


Poti aplica pentru acest gen de programe academice in cadrul universitatilor prezentate mai jos:
Care sunt cerintele de admitere?


• Diploma de Bacalaureat

• nivel minim de cunoastere a limbii engleze B2-C1

• sustinerea testului IMAT (International Medical Admissions Test)


Ce este IMAT?


IMAT (International Medical Admissions Test) este proba de admitere la facultatile de Medicina in engleza din Italia.

Inregistrarea poate fi facuta in decurs de cateva saptamani, in perioada lunilor iunie-iulie. Testul se desfasoara o singura data in an – in Septembrie – in centre autorizate din mai multe tari. Taxa de examinare: 120 EUR.

Perioada de inregistrare, data sustinerii si lista de centre autorizate, precum si materiale de pregatire pentru test, gasiti in pagina oficiala IMAT. Inregistrare propriu-zisa poate fi facuta pe www.universitaly.it.


Care-i marimea taxelor de studiu?


Universitatile publice (de stat) din Italia nu percep taxe de studiu fixe, acestea variind intre 900-2000 EUR/an. Marimea taxelor de studiu urmeaza a fi stabilita in baza veniturilor familiei din care provine studentul, indiferent de facultatea si programul ales.


Cum aplic?


1. Completeaza un formular de inregistrare.

2. Un consilier EXCEL te va contacta pentru a aprecia daca indeplinesti cerintele minime de admitere dupa care, ulterior, va incepe procesul de aplicare propriu-zis.


GET STARTED ➜


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.

RBSM - русская школа-пансион на Мальте