RU
Facultate in UK fara Diploma de BAC


Incepand cu 2016, elevii din Republica Moldova, care au finalizat 11 clase de liceu, pot fi inmatriculati la unul din programele de licenta cu an compensatoriu integrat, in cadrul universitatilor britanice Anglia Ruskin, Hertfordshire, Plymouth, Brunel si Birmingham City.


Faptul presupune ca, la durata normala de 3 ani a programelor de licenta, se mai adauga un an compensatoriu/de fundatie (anul 0), pe parcursul caruia studentii isi vor perfecta cunostintele de limba engleza si vor face concomitent studii in unul din domeniile de specializare alese, dupa care, vor avansa "automat" in primul an de facultate la universitatile mentionate, fara a mai fi necesar sa sustina examenele de Bacalaureat in Moldova.
Unde pot studia?


Poti aplica pentru acest program academic in cadrul universitatilor prezentate mai jos:
Aceste universitati sunt "prestigioase"?


Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este important sa cunoasteti ca toate universitatile publice din Marea Britanie beneficiaza de acelasi nivel de acreditare si, prin urmare, recunoastere atat in tara, cat si in strainatate.

Nivelul de performanta al universitatilor britanice este cu regularitate monitorizat de catre departamentul de stat pentru educatie, iar rezultatele pe fiecare indicator (rata de angajare dupa absolvire, rata promovabilitatii s.a.) pot fi consultate direct pe pagina UNISTATS.

De notat ca niciunul dintre asa-zisele clasamente universitare (Times, QS, Guardian s.a.) publicate de catre reviste si tabloid-uri nu reprezinta pozitia departamentului de stat pentru educatie, ci doar parerea echipei editoriale.


Care sunt cerintele de admitere?


• varsta de 17+ ani

• 11 clase absolvite

• nota medie min. 7,5

• minim IELTS 5.5 (cu 5.5 in fiecare compartiment) sau iBT TOEFL 72 (pentru Hertfordshire) si 76 (pentru Plymouth)

• alternativ pentru Anglia Ruskin: canditatii care nu au un certificat IELTS pot sustine un test intern de admitere direct in campusul universitar.


Cum ramane cu Bacalaureatul?


Obiectivul programului pe parcursul primului an de studiu in Marea Britanie, este de a compensa diferentele dintre programul scolar din Moldova si cel din Marea Britanie. Asftel, la finele primului an de studiu (anul zero) in cadrul universitatii britanice, studentii vor avansa "automat" in anul urmator de studiu fara necesitatea de a promova si examenele de Bacalaureat din Republica Moldova.


Care-i marimea taxelor de studiu?


De regula, aceasta este determinata in functie de cetatenia aplicantului.

Astfel, aplicantii care detin cetatenia unui stat membru UE (cu rezidenta) mai mult de 3 ani, pot fi eligibili pentru programul de asistenta financiara al Guvernului Marii Britanii, care ofera acoperirea integrala a taxelor de studiu (fara cheltuieli de cazare si intretinere).

Candidatii fara cetatenia unui stat membru UE vor achita taxe anuale de studiu de la 9000 GBP (fara cheltuieli de cazare si intretinere).


Care e situatia cu BREXIT?
Cum aplic?


1. Completeaza un formular de inregistrare.

2. Un consilier EXCEL te va contacta pentru a aprecia daca indeplinesti cerintele de admitere dupa care, ulterior, va incepe procesul de aplicare propriu-zis.


GET STARTED ➜


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.

RBSM - русская школа-пансион на Мальте