RU
Facultate in UK fara Diploma de BAC


Incepand cu 2016, elevii din Republica Moldova, care au finalizat 11 clase de liceu, pot fi inmatriculati la unul din programele de licenta cu an compensatoriu integrat, in cadrul universitatilor britanice Anglia Ruskin, Hertfordshire, Plymouth, Brunel si Birmingham City.


Faptul presupune ca, la durata normala de 3 ani a programelor de licenta, se mai adauga un an compensatoriu, pe parcursul caruia studentii vor fi initiati in una din bransele (torentele) de specializare profesionala: Inginerie, Arte, Stiinte, Economie si Business, IT, Medicina si Sanatate, Studii Umaniste si Sociale s.a.


La finalizarea primului an de studiu (an zero), studentii vor avansa "automat" in urmatorul an de facultate, urmand sa aleaga deja un program de studiu cu o specializare mai ingusta. Spre exemplu, programul "generalist" de Economie si Business permite ulterior o specializare in Marketing, Finante, Contabilitate, Management, Tourism, HR, Actuariat, Banci, Comert, Instrumente Financiare s.a.
Unde pot studia?


Poti aplica pentru acest program academic in cadrul universitatilor prezentate mai jos:

Aceste universitati sunt "prestigioase"?


Pentru a raspunde la aceasta intrebare, este important sa cunoasteti ca toate universitatile publice din Marea Britanie beneficiaza de acelasi nivel de acreditare si, prin urmare, recunoastere atat in tara, cat si in strainatate.

Nivelul de performanta al universitatilor britanice este cu regularitate monitorizat de catre departamentul de stat pentru educatie, iar rezultatele pe fiecare indicator (rata de angajare dupa absolvire, rata promovabilitatii s.a.) pot fi consultate direct pe pagina UNISTATS.

De notat ca niciunul dintre asa-zisele clasamente universitare (Times, QS, Guardian s.a.) publicate de catre reviste si tabloid-uri nu reprezinta pozitia departamentului de stat pentru educatie, ci doar parerea echipei editoriale.


Conditii de studiu

Care sunt cerintele de admitere?


• varsta minima de 17 ani (impliniti pana la 15 Septembrie)

• elev in clasa 11 sau 12

• nivel minim de cunoastere a limbii engleze B2, confirmat prin:

– examen iBT TOEFL (min. 72) sau

– examen IELTS (min. 5.5) sau

– examen Cambridge sau

– examen Duolingo (min. B2) sau

– examen gratuit sustinut cu EXCEL


Cum ramane cu Bacalaureatul?


Obiectivul programului pe parcursul primului an de studiu in Marea Britanie, este de a compensa diferentele dintre programul scolar din Moldova si cel din Marea Britanie. Asftel, la finele primului an de studiu in cadrul universitatii britanice, studentii vor avansa "automat" in anul urmator de studiu fara necesitatea de a promova si examenele de Bacalaureat din Republica Moldova.


Care-i marimea taxelor de studiu?


• Aplicantii cu cetatenie EU pot fi eligibili pentru programul de asistenta financiara al Guvernului Marii Britanii, care acopera pana la 100% din taxa de studiu.

• Aplicantii fara cetatenie EU (non-EU) vor achita taxe anuale de studiu cuprinse intre 9.000 si 13.000 GBP.


Burse de studiu – se acorda doar cetatenilor non-EU (fara cetatenie EU) sub forma de reducere din taxa de studiu. Marimea reducerii (bursei) variaza intre 5% si 50%.


Oferta de cazare si costuri de trai


Programul garanteaza cazare in campus universitar pentru toti studentii admisi. Taxele de cazare variaza intre 110 si 180 GBP/saptamanal.


– Detalii oferta cazare ARU (Cambridge)

– Detalii oferta cazare Brunel (London)

– Detalii oferta cazare Plymouth

– Detalii oferta cazare Hertfordshire

– Detalii oferta cazare Birmingham


Care e situatia cu BREXIT?
Cum aplic?


1. Completeaza un formular de inregistrare.

2. Un consilier EXCEL te va contacta pentru a aprecia daca indeplinesti cerintele de admitere dupa care, ulterior, va incepe procesul de aplicare propriu-zis.


GET STARTED ➜


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.

RBSM - русская школа-пансион на Мальте