Denmark

VIA Summer School | 19+

Vacante / Каникулы

 • RO
 • RU

VIA University College este una dintre cele mai mari universitati de stiinte aplicate din Danemarca, unde, in prezent, isi urmeaza studiile peste 18.000 de studenti. Universitatea dispune de 8 campusuri distincte, specializate in diverse domenii de studiu si cercetare, situate in 7 orase diferite din regiunea centrala a tarii: Aarhus, Viborg, Horsens, Silkeborg, Randers, Holstebro si Herning. Universitatea este antrenata activ in proiecte de cercetare si formare profesionala a tinerilor si ofera programe de studii de Licenta (Bachelors) si Master in domenii precum educatia, business, inginerie, design si sanatate.

Cel mai mare campus (peste 4.000 de studenti), care gazduieste Scoala Politehnica si cea de Business, este localizat in orasul Horsens (cca 60.000 de locuitori) de pe malul Fjord-ului cu acelasi nume. Horsens este localitatea natala a lui Vitus Jonassen Bering - unul dintre cei mai mari exploratori danezi si primul european care a descoperit Alaska si Insulele Aleutine, Stramtoarea Bering, Marea Bering, Insula Bering, Ghetarul Bering si Puntea Bering – toate purtand pana in prezent numele exploratorului.


Scoala de vara VIA

Fie ca esti absolvent de liceu sau deja student la facultate, cu siguranta te-ai intrebat vreodata: cum e sa fii student la o facultate in strainatate? Daca ai 18 ani si un nivel intermediar de cunoastere a limbii engleze, poti participa la una dintre cele 3 tabere de vara organizate de VIA in orasul Horsens.


De ce sa participi?

- Vei frecventa ateliere tematice si lectii universitare pentru care poti obtine credite de studii transferabile;

- Te vei familiariza cu sistemul universitar din Danemarca;

- Vei acumula noi cunostinte in diverse domenii si vei putea, astfel, decide mai usor cu viitoarea facultate;

- Vei avea parte, de asemenea, de o vacanta distractiva si educativa, plina de provocari si lucruri amuzante, prieteni noi si multa conversatie in limba engleza!


Cine poate participa?

Programul este adresat in special studentilor de la facultati (nu conteaza specialitatea), colegii si scoli profesionale cu varsta minima de 18 ani. Tinerii cu varste pana la 18 ani pot participa doar la tabara de limba engleza.


Programul scolii de vara

Android development (Aarhus) – 1,200€ / 3 saptamani.

Danish Language and Culture ( Horsens) – 500€ / 3 saptamani.

Deep Dive into Entrepreneurship (Aarhus) – 1,200€ / 2 saptamani.

International Health (Aarhus) – 1270€ / 2 saptamani.

United Nations' 17 Sustainable Development Goals and Co-Creation (Aarhus) – 1620€ / 4 saptamani.

Multi-Storey Timber Constructions (Aarhus) – 1200€ / 2 saptamani.

Responsive Web Design (Aarhus) – 1200€ / 3 saptamani.


Limba de studii: Engleza

* Aceste taxe nu includ cheltuielile pentru cazare, mancare si transport local/international.


Cazare

Pentru toate categoriile de partcipanti :

›› cazare in camere pentru o singura persoana (baie/WC pentru 2 pers.) – cca 100EUR/saptamana

›› cazare in camere pentru doua persoane (baie/WC pentru 6 pers.) – cca 50 EUR/saptamana

* Aceste taxe nu includ cheltuielile pentru mancare si transport local/international.

Participantii urmeaza a fi cazati in unul dintre cele 2 campusuri universitare amplasate in orasul Horsens. Toate camerele sunt interconectate la spatii comune si o bucatarie echipata pentru fiecare 2-3 camere.


Transfer si alte activitati

Toti participantii scolii de vara VIA vor fi intampinati in gara locala si transferati in campus de catre personalul universitatii. Programul include activitati extracurriculare distractive si cognitive, excursii etc.


Vize pentru cetatenii RM

Drept urmare a deciziei luate recent in legatura cu liberalizarea regimului de vize, cetatenii RM se pot deplasa in Danemarca fara vize de calatorie.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.