Sweden

Jönköping University

University

Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University Jönköping University

 • RO
 • RU

Jönköping University (JU) este una din cele 3 institutii suedeze de invatamant superior private (non-profit), cu drept de a acorda titlul de Doctor in domeniile Humanities&Social Sciences si Engineering. JU este o universitate relativ tanara, dar care se afla, chiar de la inceputul existentei sale, la cel mai inalt nivel al standardelor nationale si internationale de educatie.

JU se numara printre universitatile de top din Suedia si din Europa. Universitatea este caracterizata de spirit antreprenorial pronuntat, colaborare activa cu latura sociala si cea economica a societatii suedeze si o populatie de studenti puternic internationalizata (dintr-un total de cca 10.000 de studenti, mai bine de 1.500 provin din peste 70 de tari ale lumii).
JU ofera programe de studii cu predare in limba engleza la nivel de licenta, masterat si doctorat in cadrul a patru scoli:

Jönköping International Business School

School of Education and Communication

School of Engineering

School of Health and Welfare

Jönköping International Business School (JIBS) este prima si, pana in prezent, unica institutie din Suedia, acreditata de AACSB. In martie 2016, JIBS a primit si acreditarea EQUIS, devenind astfel unica scoala de business din Suedia cu acreditare dubla si castigandu-si, in acelasi timp, locul bine-meritat in Top-ul 0.1% cele mai bune scoli de business din lume.

Toate cele 4 scoli sunt amplasate, impreuna cu biblioteca universitara si Students’ House, intr-un campus ultra-modern, situat chiar in centrul Jönköping-ului, in imediata apropiere de tot ce are acesta mai bun sa ofere locuitorilor si oaspetilor sai. Jönköping este unul din 10 cele mai mari si mai frumoase orase suedeze, situat la jonctiunea spectaculoasa a trei lacuri vaste. Amplasarea resusita a universitatii ofera acces usor prin orice mijloc de transport spre cele mai mari orase nordice, precum Stockholm, Malmö, Göteborg sau Copenhagen.


Programe de studii

Pathway Programmes (Summer, Semester and Year)

Summer School Courses


Bachelor Programmes (taught in english):

International Management

Marketing Management

Sustainable Enterprise Development

International Economics

New Media Design

Sustainable Supply Chain Management

Prosthetics and Orthotics


Master's Programmes (taught in english):

International Logistics and Supply Chain Management

International Marketing

Strategic Entrepreneurship

Global Management

International Financial Analysis

Digital Business

Economic Analysis

Engineering Management

User Experience Design

Production Development and Management

Product Development and Materials Engineering

Industrial Design

AI Engineering

Sustainable Building Information Management

MASTech (specialization: assistive technology)

Materials and Manufacturing (web-based)

Sustainable Communication

Interventions in Childhood

Swedish Preschool Education

Occupational Therapy (web-based)


Doctoral Programmes (Humanities&Social Sciences and Engineering)


Conditii minime de admitere

+ Diploma de Bacalaureat (pentru programele Bachelor) sau Diploma de Licenta (pentru programele Master)

+ Nivel minim de engleza echivalent cu iBT TOEFL 90, IELTS 6.5 sau CAE C1


Sesiunea de admitere la JU se incheie pe 2 Mai.
Anul academic incepe cu Introduction Week la sfarsit de august.


Taxe de studii

Studentii care detin cetatenia unei tari membre a zonelor EU si EEA, inclusiv Elvetia, nu achita nici un fel de taxe de studii. Taxa de scolarizare pentru studentii internationali (non-EU/EEA) depinde direct de programul de studii ales, de scoala care il ofera si se poate modifica de al an la an.


Cazare

Universitatea garanteaza cazare pentru toti studentii internationali admisi in anul 1 de studii, cu conditia ca acestia depun o cerere corect si la timp. Costul chiriei variaza intre 270 si 600 EUR/lunar.


Aplica pentru un program de studii in aceasta tara, solicita mai multe informatii sau programeaza o discutie cu un consilier educational direct la biroul EXCEL.

formular de inregistrare


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.