Посольства и визы

Modificări privind sistemul de programări pentru vize in Germania

Va rugăm să atrageţi atenţia asupra faptului că începînd cu data de 07.03.2013 programările pentru solicitarea vizelor se vor face numai în regim on-line, accesînd link-ul
https://service.diplo.de/rktermin/extern/choose_realmList.do?request_locale=de&locationCode=chis
Va rugăm să atrageţi atenţia asupra faptului că viza Schengen, viză de scurtă durată, ce oferă dreptul de şedere în spaţiul Schengen pînă la 90 de zile în jumătate de an, se deosebeşte de viza naţională - viză ce ofera dreptul de şedere mai mult de 90 de zile. De asemenea diferă si orele de primire a cererilor de vize schengen de cele naţionale.
Ambasada respinge cererile de vize ale solicitanţilor care se prezintă la orele de primire necorespunzătoare, de ex. solicitarea vizelor Schengen în zilele de marţi si miercuri după-amiază sînt respinse, deoarece aceste ore de primire sînt rezervate pentru vizele naţonale.
Informaţii suplimentare găsiţi accesînd sistemul de programări on-line şi în regimul vizelor de pe pagina web ai Ambasadei.
Ţinînd cont de numărul mare de solicitări în principalele perioade de călătorii, adică în special în lunile de vară, dar şi pe timpul sărbătorilor de iarnă, se recomandă adresarea din timp în vederea obţinerii unei programări pentru depunerea actelor. Viza poate fi solicitată cu cel mult şase săptămîni înainte de începutul planificat al valabilităţii acesteia.

 

  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.