Scholarships Cтипендии

Inscrieri la programul bursier ACTIVATE 2016!

Inscrieri la programul bursier ACTIVATE 2016!

Daca esti interesat sa-ti continui studiile liceale sau sa urmezi un program de pregatire pre-universitara in Marea Britanie, bursele ACTIVATE este exact ceea ce-ti trebuie.

Programul bursier se adreseaza tinerilor din Republica Moldova si are ca scop sa ofere sprijin financiar candidatilor motivati sa isi urmeze studiile in Marea Britanie si care pot demonstra ca au potential academic avansat.

Bursele vor ajuta tinerii sa-si urmeze studiile la unul din urmatoarele programe, in cadrul colegiilor membre ale grupului academic ACTIVATE:

  • ›› A-levels (varsta: 16-19 ani)

Este programul de absolvire a studiilor liceale in Marea Britanie. A-levels consta in studierea intensiva, pe parcursul a 2 ani, a 3-4 materii (vezi lista completa) la alegerea elevilor. A-levels este echivalentul Bacalaureatului din RM si, odata promovat, ofera acces direct in toate universitatile din Marea Britanie si alte peste 185 de tari ale lumii.

  • ›› International Foundation Programme – IFP (varsta: 17+)

Foundation Programme este un “An Pregatitor” pentru admitere la facultate in Marea Britanie. Spre deosebire de A-levels, programul presupune un studiu aplicativ si practic-orientat pe anumite domenii de specialitate precum: Inginerie, Afaceri, Economie s.a si este adresat elevilor care au finalizat cel putin 11 clase de liceu sau absolventilor de liceu.


Bursele ACTIVATE acopera maxim suma de 6.250 Lire Sterline pentru programul A-levels si respectiv 7.425 Lire Sterline pentru programul Foundation, castigatorii urmand sa-si ia angajamentul de a finanta restul costurilor de studiu si cheltuielilor de trai in Marea Britanie.


Inregistrarea si preselectia participantilor se va desfasura online, incepand cu data de 23 Martie si pana la 22 Aprilie 2016. Formularul de inscriere si conditiile de participare pot fi gasite pe pagina concursului ACTIVATE.


Pentru detalii suplimentare si alte intrebari ne puteti contacta la adresa de e-mail info@excel.md sau la nr. de telefon (022) 22-40-59.

  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.