Latest news

toate știrile
07.02.2014

Новости образования/Știri Principale

Scoala de vara la Universitatea din Haga

Новости образования/Știri Principale

Esti preocupat de evolutia lucrurilor in societaea ce te inconjoara ? Ai o atitudine civica activa si o multime de idei pentru o lume mai buna si o guvernare mai eficienta din punct de vedere administrativ si economic?Atunci, te invitam la prima editie a scolii de vara 2014 a Universitatii de Stiinte Aplicate din Haga (The Hague University of Applied Sciences) ca sa inveti cum si de ce sa te implici in procesele dezvoltare a comunitatiilor la nivel local si internaional.

Haga – capitala administrativa a Olandei, ce gazduieste Curtea Suprema, Tribunalul International, Curtea Internationala de Justitie si alte peste peste 150 de  organizatii internationale, este, fără îndoială, un simbol al drepturilor omului şi al justiţiei internaţionale. Deloc intamplator, anume in acest oras se va desfasura programul scolii de vara in cadrul careia se vor dezbate si studia subiecte, in limba engleza, precum buna guvernare, parteneriatele public-private, globalizare, responsabilitatea sociala a mediului de afaceri, antreprenoriat, securitate s.a.
O atentie deosebita va fi acordata tematicii parteneriatelor public-private, datorita influentei crescande pe care acestea le exercita asupra gradului de satisfacere a nevoilor publice, imbunatatirii calitatii serviciilor publice, privite atat prin prisma eficientei investitiilor implicate, cat si prin asigurarea transparentei procesului decizional si al implimentarii.
Cui este adresat acest program?

La programul scolii de vara in Haga se pot inscrie absolventii liceelor ce au  facut, cel putin, primul an de licenta la o facultate (orice specialitate) si poseda un nivel mediu de cunoastere a limbii engleze.

Este bine de stiut ca programul scolii de vara permite atribuirea de credite de studii, conform programului ECTS (European Credit Transfer System), pentru fiecare subiect studiat. Creditele acumulate pot fi ulterior transferate catre universitatea la care iti faci studiile. 

Cand si unde se desfasoara ?

Programul scolii se va desfasura in incinta Universitatii de Stiinte Aplicate din Haga, Olanda in urmatoarele perioade:

• saptamana 1 si 2 – 7 iulie-18 iulie 2014
• saptamana 3 si 4 -  21 iulie-1 august 2014

Ce vei studia ?

Iata doar cateva din subiectele principale:

- tendinte europene si globale ce au impact asupra parteneriatului public-privat;
- schimbari si inovatie in domeniul public si privat;
- rolul antreprenoriatul intr-o societate public-privata;
- securitate si societate.

Descrierea detaliata a programului:

Cum si unde ma pot inscrie la program?

Inscrierea la program se va face incepand cu data de 15 februarie 2014, intre timp, doritorii sunt rugati sa ne contacteze la adresa de e-mail : studytravel@excel.md pentru o pre-inscriere.


Activitati in afara orelor

Si daca tot vorbim despre vacanta, organizatorii au avut grija sa pregateasca si un program social pentru durata sederii in Olanda, facand uz de multitudinea locurilor de atractie majora ale orasului si ale regiunii. Vei vizita cele mai importante institutii din Haga si din imprejurimile orasului, precum Palatul Pacii, Portul Rotterdam, Organizatia pentru Interzicerea Armelor Chimice, careia i-a fost acordat recent Premiul Nobel pentru Pace (OIAC), Curtea Internationala de Justititie, Tribunalul din Haga, Societatea Internationala a Crucii Rosii s.a

Taxe de participare

Programul de doua saptamani al scolii de vara - €1.499*
Pentru programul de patru saptamani - € 2.999*
* taxele includ cazare, activitati culturale, vizite de studiu, mese insa nu includ cheltuieli de calatorie pana in Olanda.

Esti interesat de acest program sau alte oferte de studii ?

Pentru inceput discuta cu un consilier EXCEL despre planurile tale de studii in strainatate si afla cum te putem ajuta sa-ti realizezi ambitiile academice. Ne puteti contacta pe Skype, e-mail sau telefon gasite pe pagina noastra de internet www.excel.md sau trece pe la biroul nostru pentru o discutie personala.

Doresti sa stii mai multe ?

Alatura-te comunitatii noastre virtuale pe      pentru a fi la curent cu ultimile stiri, burse alte si oferte de studii in strainatate.

Mai multe detalii despre Universitatii de Stiinte Aplicate veti gasi urmand acest link: http://www.excel.md/higher-schools-in-holland/Hague-University/  

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.