Latest news

  • 2024! LA MULȚI ANI!

    2024! LA MULȚI ANI!

    27.03.2024
  • CLEARING 2023

    CLEARING 2023

    Nu ai reusit inca sa-ti asiguri un loc la facultate in strainatate pentru urmatorul an academic? Perioada de CLEARING iti vine in ajutor cu mai multe optiuni de studiu disponibile inca pentru toamna 2023. Afla mai multe >>>>>

    13.03.2024
  • Inscrierea la taberele de vara 2023 continua!

    Inscrierea la taberele de vara 2023 continua!

    Gata de o noua aventura? Alege destinatia si aplica ACUM! >>>>>

    22.06.2023
  • CLEARING 2022

    CLEARING 2022

    Nu ai reusit inca sa-ti asiguri un loc la facultate in strainatate pentru urmatorul an academic? Perioada de CLEARING 2022 iti vine in ajutor cu mai multe optiuni de studiu disponibile inca in UK, Danemarca, Olanda, Belgia, Germania, Austria, Malta s.a. Detalii >>>>>

    13.04.2023
  • Taberele de vara sunt redeschise!

    Taberele de vara sunt redeschise!

    Esti gata de aventura? Alege destinatia si aplica acum! >>>>>

    17.11.2022
toate știrile
15.07.2015

Новости образования/Știri Principale

Clearing 2015!

Новости образования/Știri Principale

 

Ce este Clearing?

Este parte a procesului de admitere la facultati in strainatate si o modalidate prin care universitatile repun in concurs toate locurile vacante pentru anul urmator de studii. Sau, mai simplu spus, clearing este ocuparea locurilor ramase libere/vacante in universitati dupa sesiunea de admitere propriu-zisa.

 

Cine poate participa in Clearing?

Clearing este destinat atat absolventilor liceelor, cat si studentilor de la facultate. In ambele cazuri, pot participa doar candidatii ce au promovat deja examenele finale (dupa caz: Bacalaureat sau Licenta).

 

Perioada de Clearing:

Se desfasoara din data de 15 iulie si pana la 10 Septembrie a anului curent. Rugam sa retineti ca termenul-limita de aplicare poate fi diferit de la o tara la alta.

 

Pasi de urmat si etape in cadrul procesului:

1. Daca nu aveti inca un dosar de admitere cu EXCEL, va rugam sa completati acest FORMULAR DE INREGISTRARE. Va vom raspunde in max. 48 de ore pentru a afla mai multe detalii si preciza criteriile Dvs. de selectie a programelor;

2. In dependenta de tara aleasa si domeniul de studii selectat, un consilier EXCEL va va pune la dispozitie o lista de universitati cu locuri vacante. De asemenea, vom tine cont de criteriile importante pentru Dvs. si va vom ajuta sa alegeti programul potrivit si cu cele mai mari sanse de succes;

3. Odata ce veti face alegerea, un consilier EXCEL va va ajuta sa intocmiti un dosar de admitere, dupa care-l va transmite catre universitatile vizate in cel mai scurt timp posibil.

4. EXCEL va mentine legatura cu universitatile la care ati aplicat si va va informa cu regularitate despre mersul procesului de admitere;

5. Cand veti primi ofertele de studii, veti avea la dispozitie 48 de ore pentru a da un raspuns final, dupa care consilierul Dvs. va va ajuta sa aplicati pentru cazare si sa faceti celelalte pregatiri pentru inceputul de an universitar;

6. Chiar si dupa inceputul studiilor la o facultate vom continua sa raspundem prompt la orice intrebari de ordin academic sau personal si va vom sprijini, atat cat putem, de-a pe parcursul intregii perioade de studiu in strainatate.

 

ALTE INTREBARI FRECVENTE

 

De unde se iau locurile vacante la facultati? Sunt universitati "prestigioase"?

Anual, un numar mare de locuri libere apar in urma ajustarii ordinii de preferinte sau anularii ofertelor detinute suplimentar de catre studenti. Spre exemplu, un candidat care a aplicat initial la 5 universitati sau facultati diferite si care ulterior a fost admis in toate, este obligat sa confirme un singur loc de studii si sa “returneze” universitatii toate celelalte oferte de studii. In mod similar, un candidat ce nu a intrunit toate conditiile de admitere (rezultat BAC sau test lingvistic etc.) si a fost respins de la toate facultatile, va anula cererile de admitere si astfel repune in concurs locurile vacante.

La Clearing participa toate universitatile care dispun de locuri libere, indiferent de clasament, domeniu de specializare si tara de provinienta.

 

Pot aplica in Clearing cu un dosar incomplet? Pot sustine testele mai tarziu?

Deoarece Clearing-ul se desfasoara in afara termenului oficial prescris pentru admitere, nu exista un alt termen limita pentru a completa dosarul cu cele necesare si candidatii sunt considerati dupa regula: first come - first served (primul venit – primul servit).

Consilierul EXCEL va face, dupa posibilitati, un demers din numele studentului catre facultate pentru a solicita timpul suplimentar necesar sustinerii unui test lingvistic sau prezentarea altor acte necesare.

 

Pentru a simplifica procesul de comunicare legat de acest subiect noi am deschis, incepand cu 15/07/2015, o linie ferbinte la numarul de telefon 060546444 la care vom oferi zilnic, de la 9:00 si pana la 18:00, informatii referitor la procesul Clearing. De asemenea, ne puteti oricand contacta sau vizita la biroul EXCEL.

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.