Latest news

 • FH Aachen: noi posibilitati de studiu in engleza

  FH Aachen: noi posibilitati de studiu in engleza

  3 ani, 3 tari, 3 perspective: e ceea ce-ti poate oferi FH Aachen (Germania) in cadrul noului sau program de studiu Global Business & Economics. Termen-limita de aplicare: 15 Iulie 2018 >>>>>

  28.11.2018
 • Studieren in Deutschland: sesiune informativa

  Studieren in Deutschland: sesiune informativa

  EXCEL organizeaza o sesiune repetata pentru toti cei care nu au reusit sa participe la blocul de sesiuni dedicate studiilor in Germania din luna precedenta. >>>>>

  10.02.2016
 • Sesiune informativa "Study in Germany"

  Sesiune informativa "Study in Germany"

  Nr.2 in seria de sesiuni informative organizate de EXCEL. De data aceasta, asteptam in vizita pe toti cei care intentioneaza sa studieze in Germania si vor sa afle despre cum sa ajunga acolo. >>>>>

  26.07.2016
 • "Easy Start" package from IUBH

  "Easy Start" package from IUBH

  Nu ratati ocazia de a “incepe usor” studiile la una dintre cele mai bune universitati de stiinte aplicate privata din Germania! >>>>>

  2.10.2015
 • Join FHWS in Germany!

  Join FHWS in Germany!

  Acum poti sa studiezi in limba engleza si la Universitatea de Stiinte Aplicate Würzburg-Schweinfurt, Germania! Mai ai timp sa aplici pana la 15 Iulie 2015! >>>>>

  25.09.2015
toate știrile
04.05.2010

Новости образования/Știri Principale

La studii în Germania

Новости образования/Știri Principale

Universităţi, facultăţi de profil, academii, instituţii de învăţământ superior private sau de stat. De la înfiinţarea primei facultăţi private (1982, Witten/Herdecke) numărul instituţiilor de învăţământ superior a crescut de patru ori. În aprilie 2008, în Germania, figurau 71 de universităţi private recunoscute. În comparaţie cu alte state, numărul acestora este încă mic, dar experţii sunt de părere că, în Germania, învăţământul privat, aflat deocamdată la început, reprezintă o piaţă cu un potenţial de dezvoltare uriaş.

 

Elite şi excelenţă

Cercetarea la vârf şi îmbunătăţirea calităţii facultăţilor şi centrelor ştiinţifice. Acesta este ţelul iniţiativei pentru excelenţă în domeniul cercetării a autorităţilor centrale, dar şi regionale.

Universitatea Karlsruhe, Universitatea Ludwig-Maximilians München, Universitatea Tehnică München, precum şi universităţile din Göttingen, Heidelberg şi Konstanz sunt instituţiile de învăţământ superior de elită care vor beneficia în următorii cinci ani de fonduri suplimentare în valoare de mai multe sute de milioane de euro destinate creării unor condiţii optime pentru formarea generaţiilor viitoare de cercetători.

 

Bune şi avantajoase

Prin decizia adoptată în 2005 de Curtea Constituţională, în Republica Federală Germania a fost posibilă introducerea taxei de studii în universităţi. Valoarea acesteia variază în funcţie de land şi de universitate şi este de aproximativ 500EUR/semestru. De la studenţii străini originari din alte ţări decât cele membre ale Uniunii Europene se mai percepe o taxă sumplimentară de 150EUR/semestru.

 

Oferte consistente

Pentru a se putea descurca în viaţa de zi cu zi, studenţii străini care se orientează către universităţile germane beneficiază de sprijin; de la întrebări legate de găsirea unei locuinţe sau a unui loc de muncă până la consiliere juridică. Anumite proiecte speciale au fost dezvoltate în scopul de a le facilita acomodarea în Germania. De pildă, prin intermediul programului "Familii pentru prieteni", tinerii învăţăcei de origine străină sunt ajutaţi să se integreze în familii germane. Fiecare universitate dispune de centre de consiliere pentru studenţii străini.

Unul din scopurile politicii care reglementează învăţământul superior este atragerea la studii în Germania a cât mai multor studenţi străini. În prezent procentul acestora este de doar 17%. Oferta de studii a numeroase facultăţi se adresează cu precădere studenţilor din străinătate. Astfel, Serviciul German de Schimburi Academice (DAAD) finanţează circa 650 de programe internaţionale de studii, derulate exclusiv în limba engleză.

 

Linkuri utile pentru tinerii interesaţi să studieze în Germania:

 

1. Ratingul universitatilor germane

2. Sistemul de invatamant german

3. Cursuri de limba Germana

4. Vacanta de vara in Germania

 

Pentru consultatii si informatii privind admiterea la studii ne puteti contacta la tel 22-40-59 sau e-mail: office@excel.md

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.