Latest news

toate știrile
17.08.2012

Новости образования/Știri Principale

TestDAF - TestAS sau despre cum iti poti asigura un loc la o facultate in Germania.

Новости образования/Știri Principale

Ce este TestDaF?

TestDaF este un examen de limbă Germana pentru străinii care doresc să studieze în Germania sau să îşi continue studiile în ţara de origine. TestDaF este de regula susţinut în ţara de origine şi apoi verificat de Institutul TestDaF din Germania.

Examenul cuprinde al patrulea (B2) si al cincilea (C1) nivel din cele sase niveluri ale scalei de competente lingvistice definite in Cadrul European Comun de referinta pentru limbi si este recunoscut ca si atestat de limba germana pentru admiterea la oricare dintre facultatile din Germania.

Rezultatele examenului vor fi:


TestDaF-Nivelul 5 (TDN 5)  Maxim
TestDaF-Nivelul 4 (TDN 4) Mediu
TestDaF-Nivelul 3 (TDN 3)  Baza

TestDaF examen consta din patru parti:

Lectura
Trei texte cu 30 de insarcinari
Timp - 60 min

Audierea
Trei audio-texte, cu 25 de insarcinari
Timp - 40 min

Scrisul
O insarcinare in scris
Timp - 60 min

Vorbirea
Sapte teme de conversatie
Timp - 30 de minute
Durata examenului intreg (fara pauze): 3 ore 10  min

Pentru admitere, majoritatea universitatilor germane vor considera un scor ce porneste de la o medie de 4 (TDN 4), in unele cazuri insa scorul minim solictat poafe fi si mai mare.


Rezultatele examenului sunt afisate in decurs de 6-8 saptamani. Testul Daf poate fi sustinut si in Republica Moldova la adresa:

Deutscher Lesesaal Chisinau
Biblioteca Hasdeu

Bul. Stefan cel Mare 148
2012 Chisinau

Phone: 00373 - 22 - 50 88 72
Fax: 00373 - 22 - 59 28 19

Homepage: http://www.daadmoldova.gmxhome.de/

sau la unul din centrele specializate in cele 50 centre in Germania (Testzentren in Deutschland). Pretul testului este diferit in fiecare tara si poate fi sustinut de cate ori pentru a obtine rezultatul dorit!

Test AS

Daca TestDAF a devenit deja arhi-cunoscut fiecarui candidat ce este pe cale de a aplica la studii in Germania si, in esenta, este un calificativ lingvistic, apoi Testul AS, introdus mai recent si oferit acum candidatilor „la pachet” cu TestDAF, este un test de aptitudine (calificare academica) ce poate spori considerabil sansele de admitere la facultatea aleasa. 

Lansat initial in 2007, Testul AS s-a raspandit rapid in mediul academic universitar German si, in prezent, este recunoscut si apreciat de toate universitatile germane.

In prezent testul se ofera gratuit pentru absolventii liceelor, care au de asemenea posibilitatea de a repeta acest test, la fel gratuit.

Avantajul Testului AS consta in faptul ca acesta poate fi sustinut atat in limba germana cat si engleza si, in cazul reusitei, va oferi un avantaj net superior si va spori considerabil sansele de admitere la universitati Germane.

Testul AS este compus din 3 sectiuni de baza

  • Language Screening – Evalueaza abilitatile lingvistice (Germana sau Engleza)
  • Core Test: -  Evalueaza abilitatile academice si cognitive necesare urmarii unui curs universitar interdisciplinar: serii numerice, logica, gandire critica etc.
  • Subject-specific Tests:  - Evalueaza abilitati specifice/relevante unor domenii specializate precum: Economie, Enginerie, Stiinte Sociale si Umaniste, Matematica Stiinte Naturale si Calculatoare etc. 

Inscrierea la Test AS se poate face simultan sau separat de TestDAF la aceleasi centre de testare si scorul testului este disponibil on-line timp de 4 saptamani din data testarii. Testul nu are termen de valabilitate si poate fi folosit pentru admitere la universitati si in alte tari.

Testul AS poate face o diferenta semnificativa in reusita admiterii la o facultate in Germania si alte tari, in special pentru candidatii ce au un scor insuficient de bun la examenele de Bacaureat sau doresc sa-si asigure sanse mai mari de admitere la facultati care solicita studii sau cunostinte din domenii specializate (economie, stiinte etc).

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.