Latest news

 • Student pentru O ZI in OLANDA!

  Student pentru O ZI in OLANDA!

  Consideri o facultate in Olanda? Open Days sau Ziua Usilor Deschise iti permite sa calatoresti in Olanda si sa gasesti raspuns la toate intrebarile tale! Afla mai multe >>>>>

  18.10.2018
 • Study at FONTYS: student2student session

  Study at FONTYS: student2student session

  Fontys University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 24.04.2018, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

  18.10.2018
 • FONTYS vine la Chișinău!

  FONTYS vine la Chișinău!

  FONTYS University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 17.10.2017, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

  3.12.2018
 • Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

  Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

  In Olanda s-a dat start sesiunii de admitere la facultate pentru semestrul de primavara. Vezi care sunt univesitatile si programele disponibile, precum si termenele-limita de aplicare >>>>>

  3.12.2018
 • Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

  Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

  Nu ai planuri pentru vara 2017? Inscrierile pentru SAXION Summer School au inceput deja! Termen-limita de aplicare: 1 Iunie curent. Afla mai multe aici >>>>>

  14.06.2017
toate știrile
18.10.2016

Новости образования/Știri Principale

Schimbari importante in procesul de admitere la universitatile din Olanda!

Новости образования/Știri Principale

Ministerul Educatiei al Tarilor de Jos (DUO) anunta cateva schimbari importante ce vizeaza regulamentul de admitere la facultati pentru anul de studiu 2017-2018.


In ce constau aceste schimbari?


1. A fost anulata procedura de selectie centralizata (altfel cunoscuta ca Centralised Lottery System), administrata de catre Ministerul Educatiei (DUO). Astfel, DUO delegheaza selectia pentru admitere la facultatile cu un numar limitat de locuri (numerus fixus = NF) fiecarei universitati in parte.

2. Incepand cu sesiunea urmatoare de admitere pentru anul de studii 2017-2018, candidatii vor putea aplica simultan doar la doua facultati cu Numerus Fixus in doua universitati diferite. Exceptie fac facultatile de medicina, stomatologie si fizioterapie, pentru care se va putea aplica doar la o singura facultate intr-o singura institutie.

3. Este permis un numar maxim de 3 aplicari pentru facultati NF, depuse pe parcursul a 3 sesiuni de admitere consecutive sau non-consecutive. Aceasta prevedere include si aplicarile facute in anii anteriori.

4. Data limita de aplicare pentru programe cu selectia decentralizata este 15 ianuarie 2017. Rezultatele selectiei vor fi anuntate pe data de 15 aprilie 2017.


Categoriile de aplicanti vizati:


Toti candidatii din tarile UE (EU students) si din tarile in afara UE (non-EU students) ce vor aplica pentru un program de licenta cu Numerus Fixus pentru anul de studiu 2017-2018.


Lista facultatilor NF* (Numerus Fixus):


1. Medicina

2. Specialitati para-medicale (Global Health, Molecular Medicine etc.)

3. Fizioterapia

4. Psihologia

5. Relatii Internationale

6. Business International (Business Administration)

7. Fashion & Design

8. Liberal Arts & Sciences

9. Economia

10. Inginerie Aerospatiala


*Aceasta lista de programe nu este exhaustiva si poate include si alte specialitati.


Cum pot verifica daca facultatea aleasa este inclusa in lista programelor NF (Numerus Fixus)?


Va rugam sa copiati in caseta de mai jos link-ul direct catre programul de licenta selectat si un consilier EXCEL va efectua verificarile necesare.

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.