Latest news

  • Student pentru O ZI in OLANDA!

    Student pentru O ZI in OLANDA!

    Consideri o facultate in Olanda? Open Days sau Ziua Usilor Deschise iti permite sa calatoresti in Olanda si sa gasesti raspuns la toate intrebarile tale! Afla mai multe >>>>>

    22.05.2019
  • Study at FONTYS: student2student session

    Study at FONTYS: student2student session

    Fontys University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 24.04.2018, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

    6.02.2019
  • FONTYS vine la Chișinău!

    FONTYS vine la Chișinău!

    FONTYS University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 17.10.2017, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

    3.12.2018
  • Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

    Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

    In Olanda s-a dat start sesiunii de admitere la facultate pentru semestrul de primavara. Vezi care sunt univesitatile si programele disponibile, precum si termenele-limita de aplicare >>>>>

    3.12.2018
  • Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

    Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

    Nu ai planuri pentru vara 2017? Inscrierile pentru SAXION Summer School au inceput deja! Termen-limita de aplicare: 1 Iunie curent. Afla mai multe aici >>>>>

    14.06.2017
toate știrile
18.01.2013

Новости образования/Știri Principale

Our World Citizen Talent Scholarship. Moldovenii au talent?

Новости образования/Știri Principale

Daca esti in ultimul an de liceu, student la colegiu si interesat de studii in Olanda, te invitam sa-ti etalezi talentul si sa aplici pentru programul bursier THU World Citizen Talent Scholarship.  

 

In total avem de dat 54 de burse academice elevilor si studentilor ce intentioneaza sa-si inceapa studiile in toamna anului 2013 la universitatea The Hague University of Applied Sciences. Bursa academica in marime de €5,000acopera practic 2/3 din costurile de studii la acesta universitate si se va aloca doar o singura data.

 

 Poti depune un dosar de aplicare in cazul in care:

 

·         NU detii cetatenie cu un stat membru EU (inclusiv Romania si Bulgaria. Cetatenii acestor state beneficiaza de assistenta financiara din fonduri europene, vezi pagina http://www.excel.md/abroad-education-news/higher/2278/ ).  

·         Nu ai mai depus o cerere de admitere la THU pana acum

·         Nu ai mai aplicat pentru acest program bursier in trecut (chiar si daca dosarul nu a fost acceptat)

·         Ai depus un dosar de admitere pentru primul an de studii la facultate la THU si ai fost acceptat la facultate (conditionat) pana la data de 31 Martie 2013.

·         Vei scrie un esseu de aplicare dupa cum indicat mai jos.

Programul bursier este adresat in primul rand elevilor ambitiosi, talentati si inteligenti ce se considera cetateni ai lumii si doresc o schimbare in societate. Candidatii sunt rugati sa adreseze un eseu de admitere (intre 950 si 1100 cuvinte) care ne va convinge ca sunteti candidatul ideal pentru acest program.

Un eseu perfect ar trebui sa includa detalii despre formarea Dvs academica, spirituala, morala si explicatia de ce? si cum? Dvs puteti contribui la comunitatea multinationala si multiculturala a studentilor din THU University. Scriind eseul, imaginati-va ca faceti parte din aceasta comunitate internationala; explicati care sunt aspiratiile si planurile Dvs de viitor si cum studiile la THU va pot ajuta sa schimbati lucrurile pentru Dvs si cei din jur.

 Intrebari frecvente

 

1.          Pot expedia mai intai eseul si apoi aplica la aceasta universitate?

 

          Nu, eseul va fi depus doar in cazul in care candidatul a intrunit deja conditiile de admitere pentru facultatea aleasa. Lista facultatilor si informatii detaliate despre universitate pe paginahttp://www.excel.md/higher-schools-in-holland/Hague-University/

 

2.                   In cazul in care obtin aceasta bursa pentru primul an de studii, voi avea de achitat taxe in anul urmator?

 

          Tehnic vorbind da, insa universitatea THU opereaza un sistem de burse academice si support financiar pentru elevii ce au data dovada de un nivel inalt de performanta academic ape parcursul primului an de studii.

    

3.       Care sunt cerintele de admitere la TUH Universty?

 

             -         Media academica pentru anii de liceu ( cl X-XI-XII) de min 8

-         Nivel de Engleza avansat confirmat prin sustinerea unui examen TOEFL sau IELTS. Examenul poate fi sustinut pana la 01 Martie 2013.

 

4.       Care sunt pasii de urmat?

 

-         In primul rand, candidatii sunt rugati sa contacteze biroul EXCEL cu o notificare si confirmare a intentiei de a participa la acest program bursier.

-         Consilierii EXCEL va vor face o scurta evaluare a dosarului si sanselor de admitere si vor inmana liste cu acte necesare, precum si intructiuni clare de apicare.

 

Pentru orice intrebari sau clarificari dorite va rugam sa contactati biroul EXCEL la nr de telefon  022224059 sau la adresa de e-mail: burse@excel.md 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.