Latest news

  • Student pentru O ZI in OLANDA!

    Student pentru O ZI in OLANDA!

    Consideri o facultate in Olanda? Open Days sau Ziua Usilor Deschise iti permite sa calatoresti in Olanda si sa gasesti raspuns la toate intrebarile tale! Afla mai multe >>>>>

    22.05.2019
  • Study at FONTYS: student2student session

    Study at FONTYS: student2student session

    Fontys University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 24.04.2018, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

    6.02.2019
  • FONTYS vine la Chișinău!

    FONTYS vine la Chișinău!

    FONTYS University of Applied Sciences (Holland) iti da intalnire in Chisinau! Pe 17.10.2017, EXCEL invita liceenii (clasele a X-XIIa) si studentii care considera un transfer la facultate in Olanda la o intalnire cu ... >>>>>

    3.12.2018
  • Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

    Studii in Olanda: admitere pentru Februarie 2018

    In Olanda s-a dat start sesiunii de admitere la facultate pentru semestrul de primavara. Vezi care sunt univesitatile si programele disponibile, precum si termenele-limita de aplicare >>>>>

    3.12.2018
  • Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

    Start inscrieri pentru scoala de vara SAXION!

    Nu ai planuri pentru vara 2017? Inscrierile pentru SAXION Summer School au inceput deja! Termen-limita de aplicare: 1 Iunie curent. Afla mai multe aici >>>>>

    14.06.2017
toate știrile
14.12.2012

Новости образования/Știri Principale

Industrial Design Engineering, proiecteaza-ti viitorul!

Новости образования/Știri Principale

"..si daca nu ma admite la medicina sau business, ma fac jurist! acestea sunt platiti mai bine in Moldova..." asa isi incepe Pavel D. din Chisinau povestirea discutand cu un consultant educational la EXCEL.

 Adevarul e ca putini elevi din clasele terminale sunt decisi in privinta viitoarei facultati sau profesii, insa si mai putini, precum arata realitatea, stiu de ce au facut o asemenea alegere. De cele mai dese ori, presati de circumstante si influentati de "moda la facultati" din societate,acestea se vor alege cu o facultate ce nu le place sau sau care, cel mai probabil, ii va propulsa direct in "cozile" birourilor de ocupare a fortei de munca. Spre mare regret, meseriile ce alta data insuflau respect si ofereau un salar decent si perspective clare de cariera, au ajuns astazi derizorii.

 Nu credem ca putem sa dam imediat o reteta a succesului ce va asigura garantat un loc de munca bine platit in toate timpurile, insa suntem convinsi ca fiecare trebuie sa-si urmeze vocatia, sa faca ceea ce stie sa faca mai bine, pentru ca lucrurile, chiar daca acum traverseaza o perioada dificila, nu vor ramane la fel in permanenta.

 Pe langa faptul ca exista multe facultati care sunt in mare cautare pe piata si considerate a fi "de succes" indiferent de contextul economic, in acelasi timp, exista si domenii de nisa, mai putine ca numar si cunoscute, dar foarte bine platite, cum este facultatea de Design Industrial la universitatea din Haga, Olanda (http://www.excel.md/higher-schools-in-holland/Hague-University/)

 Ca rezultat al globalizarii si avansarii tehnologiilor moderne, limitele capacitatilor noastre s-au redus considerabil. Granitele dintre produse, servicii si experienta consumatorilor devin to mai sterse, industria producatoare solicita designeri cu o viziune larga si inovatoare.

 Rolul acestora in economia moderna este de a elabora solutii la provocari complexe, de a combina creativitatea cu spiritul antreprenorial intr-un asa mod, care va facilita o acceptare mai larga si utilitate avansata a produselor si serviciilor create.  

 Designul industrial este o forma speciala a designului si a proiectarii din industrie, care este considerata a fi o forma de arta aplicata in structura careia se regasesc functii estetice, de utilizare si de imbunatatire a produselor industriale pentru a fi mai usor de folosit si de produs. Rolul unui designer industrial este de a cauta, crea si a executa obiecte reproductibile industrial prin gasirea de solutii care sa includa probleme de inginerie, productie, marketing, dezvoltarea liniei de produse si vanzari.

 Supermarketurile de astazi ofera o multime de produse alimenetare puse in piata de companii ce concureaza pentru atentia consumatorului, ambalajele colorate ale acestora promitand "extra-Vitamine C", "antioxidanti", "produs organic" si multe alte "bucurii ale vietii". Cu toate acestea, putini sunt cei ce cunosc si pot alege o dieta si hrana cu adevarat sanatoasa. Bucatari renumiti, precum Jamie Oliver si altii par sa fi facut o adevarata avere din "propaganda" unui mod sanatos de viata si a recetelor culinare, usor de gatit din produse naturale si la indemana oricui si tehnologia isi are cuvantul si aici. Imaginati-va acum ca puteti crea o aplicatie speciala pentru telefoane mobile ce va permite cumparatorilor din supermarkete sa scaneze codurile de bara a produselor direct in telefon pentru a verifica daca promisiunile producatorilor de pe ambalaje corespund realitatii.

 Vorbind despre profilul unui aplicant la Industrial Design Engineering, acesta este in primul rand un inovator ce vede o adevarata provocare in fiecare problema, este creativ, curios si pasionat de tehnologie, este permanent preocupat de modalitati de imbunatatire si eficientizare a lucrurilor si doreste sa patrunda in esenta lucrurilor.

 Durata programului de studii la aceasta facultate in majoritatea universitatilor de regula este de 3 ani sau 6 semestre academice, programul fiind in totalitate oferit in limba Engleza.

 Pe parcursul primului an de facultate, studentii vor studia 4 module de baza (Noi si Lumea, Viitorul, Oamenii si solutii) combinate cu proiecte de curs si lucrari practice in companii. Studentii vor fi initiati si crea deprinderi ce tin de cunoasterea oportunitatilor de inovare si cercetare curente si de viitor, explorarea sinelui in raport cu alte culturi, introducerea in conceptul de design creativ s.a

 Anul doi de facultate este compus din alte 4 module de studii si este axat pe fazele procesului de inovatie: Identificare, perspecacitate, Idei, Implementare. In general, pe parcursul acestui an studentii lucreaza asupra dezvoltarii solutiilor creative si inventivitatii studiind subiecte precum: inovatie sociala, tehnici de productie, tehnici de design asistate pe calculator s.a

 In cel de al treilea an de universitate, accentul este plasat pe dezvoltarea abilitatilor de antreprenoriat studiind module precum: Modele de Afaceri si crearea valorii, Parteneriate si cooperare, Crearea de proiecte de afaceri durabile, Antreprenoriat si Inovatie, Design si productie.

 Cariera si perspective de angajare

 Fiind recent introdus ca raspuns la necesitatile companiilor Europene si internationale, absolventii acestui curs vor avea de a face cu o mai mica concurenta in cautarea unui loc de munca putand accesa posturi de inovatori produse sau business inovator, de asemenea acestea vor putea initia proiecte proprii in domeniul designului.

 Afla mai multe despre The HAGUE University si programe de studii oferite trecand pe acest link (http://www.excel.md/higher-schools-in-holland/Hague-University/)

 Pentru o consultatie personalizata cu un consilier educational EXCEL, nu ezita sa ne contactezi la nr de tel (022) 224059 sau adresa de e-mail office@excel.md

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.