Latest news

  • Virtual Lectures with SRH University | Study in Germany

    Virtual Lectures with SRH University | Study in Germany

    Pe 18 Octombrie curent, Universitatea SRH, Germania, te invita la o serie de lectii-demo, tinute de lectorii facultatii de Business & Management. Afla mai multe si inscrie-te acum! >>>>>

    15.04.2024
  • START ADMITERE la studii in Germania din Septembrie 2022

    START ADMITERE la studii in Germania din Septembrie 2022

    Rhein-Waal – universitatea publica cu cele mai multe facultati in engleza din Germania, studii gratuite si campusuri internationale – a anuntat deschiderea sesiunii de admitere pentru urmatorul an de studii! Afla mai multe despre oferta academica si aplica acum! >>>>>

    13.02.2023
  • Study in Germany: ADMISSIONS OPEN | Licenta & Master

    Study in Germany: ADMISSIONS OPEN | Licenta & Master

    A fost dat start inscrierilor pentru programele de licenta si master cu predare 100% in engleza la Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) – una dintre cele mai mari universitati de cercetare din Germania, unde traditiile si inovatia merg mana in mana. Afla mai multe despre universitate si oferta sa academica aici >>>>>

    22.09.2021
  • Pasionat de mari si oceane?

    Pasionat de mari si oceane?

    Universitatea de Stiinte Aplicative din Bremen anunta inmatricularea candidatilor la facultatea BSc Ship Management (Nautical Science – Ofiter Punte), cu instruire in engleza. Termen-limita de aplicare: 1 Iulie 2020. Afla mai multe >>>>>

    1.10.2020
  • Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice

    Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice

    Oficial: incepand cu toamna 2017, Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice din landul federal Baden-Württemberg. Pe cine vizeaza aceasta prevedere si care sunt universitatile au aplicat deja schimbarea >>>>>

    31.10.2017
toate știrile
03.08.2012

Новости образования/Știri Principale

Witamy! Welcome! Bienvenue! Willkommen! Bine ati venit! - European University Viadrina.

Новости образования/Știri Principale

Germania este unul dintre cele mai influente si puternic dezvoltate state ale Uniunii Europene. Sistemul educational german este unul dintre cele mai performante in lume la ora actuala, preluand cele mai bune calitati si realizari ale unei natiuni "perfecte" si in continua dezvoltare, este deosebit de atractiv datorita numarului mare de universitati si de profesori universitari calificati pentru fiecare domeniu de studiu. In afara de asta, din ce in ce mai multe universitati se orienteaza catre diplomele recunoscute pe plan international de Bachelor si Master.
In ciuda aspectului financiar deloc de neglijat, studiul in Germania poate constitui cu siguranta o rampa de lansare spre realizarea profesionala, sociala si - de ce nu - materiala a individului, scolarizare ce furnizeaza o educatie academica de inalta tinuta, direct relationata practicii profesionale, si care ofera toate mijloacele, premizele si conditiile unui studiu adecvat cerintelor actuale ale societatii in care traim, societate caracterizata si dominata de un mediu dinamico-concurential acerb si care cerne, din ce in ce mai bine si mai atent, elitele sale atat de necesare functionarii cat mai bune si mai eficiente a acesteia.

Avantajele studiilor in Germania:
* Diploma europeana
* Studii universitare in limba engleza si germana
* Studii gratuite in universitatile de stat
* Stagiere remunerata in firmele germane
* Sisteme speciale de inlesniri pentru studenti
 
Bine ati venit in inima Europei!
Universitatea Viadrina a fost fondata in 1506 prin ordinul Electorului de Brandenburg, Joachim I Nestor, teolog si umanist in perioada Reformei Vimpinoy Canrad, care a devenit primul rector. Numele “Viadrina” deriva din cuvantul latin “viadrina”, ce inseamna “pe Oder”.
Se afla in orasul Frankfurt, care reprezinta un centru educational de top in Europa, la fel ca Cambridge in Londra si Boston in State, fiind un adevar muzeu al istorie si civilizatiei germane.
Universitate Europeana Viadrina este cunoscuta pentru orientarea sa interculturala. Ofera studentilor specialitati bilingve si seminarii, cursuri, care sunt familiarizate cu specificul popoarelor din Europa de Est si de Vest. Acum, in peretii universitatii studiaza aproximativ sase mii de student,un sfert din ei provin din mai mult de 80 de tari din intreaga lume.
Datorita colaborarii cu alte 200 de universitati, Viadrina ofera programe de schimb intercultural pentru studentii care au dorinta sa studieze pe o perioada de timp in alte tari.
Universitatea Viadrina are trei facultati: economie, studii culturale şi de drept. Fiecare dintre ele ofera atat studii universitare, cat si postuniversitare pentru o gama vasta
de specialitati, multe dintre care au o orientare interculturala: de exemplu, studii europene, comunicare interculturala, studii culturale, de afaceri internationale. Multi vin la Viadrina in special pentru studiul proceselor politice si culturale din Europa de Est şi Europa de Sud-Est.

10 motive bune de ce ar trebui sa studiati la European University Viadrina!

1. International: Studiati cu elevii din peste 80 de tari si sunt cadre didactice din toata lumea.
2. Interdisciplinare in procesul de predare si de cercetare: Puteti alege facultati ca: Drept, Economie şi Administrarea Afacerilor, precum si in stiinte sociale si culturale.
3. Competenta in limbi straine: In afara de studii periodice veti profita de cursuri de limbi straine de cea mai inalta calitate.
4. Studii in engleza: Universitatea ofera posibilitatea studentilor straini de a studia in limba engleza.
5. Studiu si stagii in strainatate: Beneficiati de o retea extinsa de parteneri de cooperare, peste  200 in intreaga lume.
6. Calificati-va pentru un viitor european: Obtineti o diploma universitara recunoscuta pe plan international.

7. Studii accesibile: Profit dintr-o varietate larga de imprumuturi pentru studenti, precum si locuinte ieftine si costuri reduse de trai.
8. Conditii deosebite de studiu: Profitati un program elev-profesor, care va permite sa finalizati studiile intr-o perioada scurta de timp.
9. Posibilitati excelente de cercetare: Biblioteca modern echipata, terminale de calculator, acces la internet wireless in campus.
10.Resedinte internationale: Ve-ti locui in resedinte de pe partea germana si poloneza a raului.


Facultati:

Facultatea de Economie si Business administrare
Business Administrare internationala (in English)
Business Administrare internationala (in German)
Business Administrare (in German)
Economie (in German)
 
Facultate de drept (in germana)
Drept german (1. Juristische Prüfung)
Drept german si polonez
 
Facultate de stiinte culturale si sociale (in germana)
Studii germane Interculturale
Studii sociale si culturale, 4 arii de studiu:
- Istoria culturii
- Stiinte Sociale Comparative
- Literatura
- Lingvistica

Admiterea
Daca vreti sa incepeti studiile in semestrul intai, dosarul continand toate documentele necesare trebuie depus la biroul corespunzator pana cel tarziu la data de 15 iulie. Pot fi depuse dosare pentru oricare dintre profilurile de studii.
Atentie: pentru masteratele la anumite profiluri, datele limita de depunere a dosarelor sunt diferite. Daca vreti sa incepi studiile in semestrul doi, dosarul
continand toate documentele necesare trebuie depus la biroul corespunzator pana cel tarziu la data de 15 ianuarie. Puteti sa incepeti studiile in al doilea semestru numai pentru Facultatea de Studii Culturale (Bachelor), precum si pentru masteratele la anumite profiluri.

Criteriul de admitere
La Universitatea Viadrina exista pentru anumite programe de studiu un asa-numit “Numerus Clausus”, ceea ce  inseamna ca nu exista decat un numar limitat de locuri. In aceste cazuri, criteriul de selectie il constituie media la bacalaureat. Cu cat media este mai mare, cu atat creste probabilitatea de a fi admis.

Taxe:
Universitatea Viadrina nu percepe taxe de studii. Semestrial se plateste o   contributie de 220 Euro, in care este inclus, printre altele, abonamentul semestrial pentru transportul public din Brandenburg si Berlin.

Cazare:
Resedinta studentiasca  - 200-250 € lunar.

Intrebari?
Echipa EXCEL este la dispozitia ta pentru sesiuni de informare si sfaturi privind constituirea dosarului de admitere, examene si alte formalitati. Ne poti contacta oricand cu intrebari si precizari dorite la numarul de tel 224059 sau la adresa de e-mail: office@excel.md

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.