Latest news

  • Virtual Lectures with SRH University | Study in Germany

    Virtual Lectures with SRH University | Study in Germany

    Pe 18 Octombrie curent, Universitatea SRH, Germania, te invita la o serie de lectii-demo, tinute de lectorii facultatii de Business & Management. Afla mai multe si inscrie-te acum! >>>>>

    15.04.2024
  • START ADMITERE la studii in Germania din Septembrie 2022

    START ADMITERE la studii in Germania din Septembrie 2022

    Rhein-Waal – universitatea publica cu cele mai multe facultati in engleza din Germania, studii gratuite si campusuri internationale – a anuntat deschiderea sesiunii de admitere pentru urmatorul an de studii! Afla mai multe despre oferta academica si aplica acum! >>>>>

    13.02.2023
  • Study in Germany: ADMISSIONS OPEN | Licenta & Master

    Study in Germany: ADMISSIONS OPEN | Licenta & Master

    A fost dat start inscrierilor pentru programele de licenta si master cu predare 100% in engleza la Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU) – una dintre cele mai mari universitati de cercetare din Germania, unde traditiile si inovatia merg mana in mana. Afla mai multe despre universitate si oferta sa academica aici >>>>>

    22.09.2021
  • Pasionat de mari si oceane?

    Pasionat de mari si oceane?

    Universitatea de Stiinte Aplicative din Bremen anunta inmatricularea candidatilor la facultatea BSc Ship Management (Nautical Science – Ofiter Punte), cu instruire in engleza. Termen-limita de aplicare: 1 Iulie 2020. Afla mai multe >>>>>

    1.10.2020
  • Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice

    Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice

    Oficial: incepand cu toamna 2017, Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice din landul federal Baden-Württemberg. Pe cine vizeaza aceasta prevedere si care sunt universitatile au aplicat deja schimbarea >>>>>

    31.10.2017
toate știrile
06.06.2012

Новости образования/Știri Principale

Oferte universitare irezistibile - European University Viadrina, Frankfurt

Новости образования/Știri Principale

Pentru cei consideră admiterea la o facultate în Germania este bine de ştiut că acestea au termenele limita de amitere prelungite pana la 15 iulie 2012 si ca acum puteti studia atât în limba germană cât şi engleză!

Graţie prezenţei în ratingurile internaţionale, lipsa taxelor de şcolarizare, atmosferei cosmopolite din cadrul campusurilor universitare şi întroducerea unui număr tot mai mare de facultăţi cu predare în engleză, Germania se impune ca o destinaţie majoră de studii în străinătate.

Una dintre cele mai "internaţionalizate" universităţi în acest sens, ce atrage un număr impresionant de elevi din întreaga lume este European University Viadrina din oraşul Frankfurt pe Oder situat în nemijlocită apropiere de Polonia şi 1 oră distanţă de Berlin.

Fondată acum 300 de ani de Prince Elector Joachim I ca prima universitate publică din principatul Branderburg, Universitatea Europeană a jucat un rol major în formarea comunităţii ştiinţifice şi culturale a regiunii, precum şi a statului Prusac. Aici au fost educaţi cei mai de vază specialişti ai timpului şi funcţionari de stat de rang înalt: diplomaţi, ambasadori,profesori de medicină ce au servit la curtea principatului.

Din cele mai vechi timpuri, universitatea europeană din Viadrina (din Latina " situat pe Oder") sa bucurat de o popularitate deosebită nu numai în Branderburg dar şi alte state europene şi a atras cele mai luminate minţi din Danemarca, Polonia, Suedia, Norvegia s.a Aici şi-au făcut studiile Ulrich von Hutten, Thomas Müntzer, Carl Philipp Emanuel Bach, Alexander von Humboldt, Heinrich von Kleist, Carl August Wilhelm Berends şi alţi oameni de ştiinţă iluştri.

În prezent, universitatea Viadrina este formată din 3 şcoli principale:

- Şcoala de Drept
- Şcoala de Ştiinţe Sociale şi Cultură
- Şcoala de Business şi Economie

însumând în total circa 7000 de studenţi, 30% dintre aceştea fiind internaţionali veniţi din peste 80 de ţări a lumii . La cele peste 25 de facultăţi elevii sunt preponderent instruiţi în limba germană şi 100% în engleză la facultatea de Business Internaţional şi Economie.

Durata studiilor la majoritatea cursurilor universitare (Bachelors) este de 7 si 8 semestre (3,5 si 4 ani), pentru programme postuniversitare (Masters) de 3 sau 4 semestre.

Universitatea Europeană Viadrina a creat şi menţine în prezent peste 165 de parteneriate cu universitati din intreaga lume, fapt ce permite studenţilor şi profesorilor de a participa activ la schimburi internaţionale de experienţă şi proiecte de cercetări. Spre deosebire de alte universităţi, programele de studii la Viadrina combină în mod eficient şi stimulant elemente de teorie şi cunoştinţe fundamentale cât şi ore practice menite sa înzestreze viitorii absolvenţi cu deprinderi de muncă ce se vor dovedi extrem de utile în căutarea unui loc de muncă.

Universitatea dispune de facilităţi de studii şi cercetare de ultimă oră oferind studenţilor condiţii de studii greu de egalat şi o atmosferă deosebită într-un oraş plin de istorie, cultură şi o arhitectură unică.

CERINTE DE ADMITERE:

- Cunoasterea limbii Engleze sau Germana
- Media academica pentru anii de liceu de min 8

COSTUL STUDIILOR:

Universitatea Viadrina NU percepe taxe de studii. Semestrial se plăteşte o contribuţie de 220,- Euro, în care este inclus, printre altele, abonamentul semestrial pentru transportul public din Brandenburg şi Berlin.

DATA LIMITA de ADMITERE:

15 Iulie 2012

ATENŢIE: datele-limită menţionate aici sunt definitive, ceea ce înseamnă că dosarele recepţionate după data respectivă nu mai sunt luate în considerare. Numărul de locuri pentru facultăţi cu predare în limba engleză sunt limitate şi universitatea îşi rezervă dreptul de a respinge cererile de admitere recepţionate supra-limită chiar şi până la expirarea datei oficiale de admitere.

Pentru informaţii generale şi pentru informaţii despre programele de studii, desfăşurarea studiilor şi condiţiile de admitere elevii si studentii sunt rugati sa contacteze biroul EXCEL la adresa de e-mail: studien@excel.md sau la nr de telefon (022) 224059.

 

→ архив новостей


  • ETS

    ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

  • DAAD

    DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

  • Британский Совет

    Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

  • American Councils

    Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.