Latest news

 • Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice

  Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice

  Oficial: incepand cu toamna 2017, Germania reintroduce taxele de studiu in universitatile publice din landul federal Baden-Württemberg. Pe cine vizeaza aceasta prevedere si care sunt universitatile au aplicat deja schimbarea >>>>>

  31.10.2017
 • Popular Music Studies - acum si in engleza

  Popular Music Studies - acum si in engleza

  Incepand cu 2017, Leuphana University of Lüneburg, Germania, lanseaza "Popular Music Studies" – nou program de licenta cu predare in limba engleza. Afla detalii >>>>>

  10.10.2017
 • Noi programe de studiu cu predare in engleza la FHWS, Germania

  Noi programe de studiu cu predare in engleza la FHWS, Germania

  University of Applied Sciences Würzburg-Schweinfurt (FHWS) anunta pentru toamna 2017 lansarea a 2 noi programe de studiu cu predare in engleza. Daca primul era predat pana acum numai in germana, atunci al doilea va fi oferit in premiera. Afla detalii >>>>>

  21.09.2017
 • Un "Taster-Week" pentru parinti la FHWS, Germania!

  Un "Taster-Week" pentru parinti la FHWS, Germania!

  Universitatea germana FHWS lanseaza in premiera programul "Taster-Week", adresat in exclusivitate parintilor abiturientilor, care se va desfasura intre 28 Aprilie si 1 Mai 2016. In cadrul vizitei parintii vor cunoaste... >>>>>

  29.12.2017
 • Start application for Digital Games in Germany!

  Start application for Digital Games in Germany!

  Sesiunea de admitere pentru programul de licenta Digital Games, oferit de universitatea germana TH Koln, este oficial deschisa! Aplica acum! >>>>>

  29.12.2017
toate știrile
06.06.2012

Новости образования/Știri Principale

Oferte universitare irezistibile - European University Viadrina, Frankfurt

Новости образования/Știri Principale

Pentru cei consideră admiterea la o facultate în Germania este bine de ştiut că acestea au termenele limita de amitere prelungite pana la 15 iulie 2012 si ca acum puteti studia atât în limba germană cât şi engleză!

Graţie prezenţei în ratingurile internaţionale, lipsa taxelor de şcolarizare, atmosferei cosmopolite din cadrul campusurilor universitare şi întroducerea unui număr tot mai mare de facultăţi cu predare în engleză, Germania se impune ca o destinaţie majoră de studii în străinătate.

Una dintre cele mai "internaţionalizate" universităţi în acest sens, ce atrage un număr impresionant de elevi din întreaga lume este European University Viadrina din oraşul Frankfurt pe Oder situat în nemijlocită apropiere de Polonia şi 1 oră distanţă de Berlin.

Fondată acum 300 de ani de Prince Elector Joachim I ca prima universitate publică din principatul Branderburg, Universitatea Europeană a jucat un rol major în formarea comunităţii ştiinţifice şi culturale a regiunii, precum şi a statului Prusac. Aici au fost educaţi cei mai de vază specialişti ai timpului şi funcţionari de stat de rang înalt: diplomaţi, ambasadori,profesori de medicină ce au servit la curtea principatului.

Din cele mai vechi timpuri, universitatea europeană din Viadrina (din Latina " situat pe Oder") sa bucurat de o popularitate deosebită nu numai în Branderburg dar şi alte state europene şi a atras cele mai luminate minţi din Danemarca, Polonia, Suedia, Norvegia s.a Aici şi-au făcut studiile Ulrich von Hutten, Thomas Müntzer, Carl Philipp Emanuel Bach, Alexander von Humboldt, Heinrich von Kleist, Carl August Wilhelm Berends şi alţi oameni de ştiinţă iluştri.

În prezent, universitatea Viadrina este formată din 3 şcoli principale:

- Şcoala de Drept
- Şcoala de Ştiinţe Sociale şi Cultură
- Şcoala de Business şi Economie

însumând în total circa 7000 de studenţi, 30% dintre aceştea fiind internaţionali veniţi din peste 80 de ţări a lumii . La cele peste 25 de facultăţi elevii sunt preponderent instruiţi în limba germană şi 100% în engleză la facultatea de Business Internaţional şi Economie.

Durata studiilor la majoritatea cursurilor universitare (Bachelors) este de 7 si 8 semestre (3,5 si 4 ani), pentru programme postuniversitare (Masters) de 3 sau 4 semestre.

Universitatea Europeană Viadrina a creat şi menţine în prezent peste 165 de parteneriate cu universitati din intreaga lume, fapt ce permite studenţilor şi profesorilor de a participa activ la schimburi internaţionale de experienţă şi proiecte de cercetări. Spre deosebire de alte universităţi, programele de studii la Viadrina combină în mod eficient şi stimulant elemente de teorie şi cunoştinţe fundamentale cât şi ore practice menite sa înzestreze viitorii absolvenţi cu deprinderi de muncă ce se vor dovedi extrem de utile în căutarea unui loc de muncă.

Universitatea dispune de facilităţi de studii şi cercetare de ultimă oră oferind studenţilor condiţii de studii greu de egalat şi o atmosferă deosebită într-un oraş plin de istorie, cultură şi o arhitectură unică.

CERINTE DE ADMITERE:

- Cunoasterea limbii Engleze sau Germana
- Media academica pentru anii de liceu de min 8

COSTUL STUDIILOR:

Universitatea Viadrina NU percepe taxe de studii. Semestrial se plăteşte o contribuţie de 220,- Euro, în care este inclus, printre altele, abonamentul semestrial pentru transportul public din Brandenburg şi Berlin.

DATA LIMITA de ADMITERE:

15 Iulie 2012

ATENŢIE: datele-limită menţionate aici sunt definitive, ceea ce înseamnă că dosarele recepţionate după data respectivă nu mai sunt luate în considerare. Numărul de locuri pentru facultăţi cu predare în limba engleză sunt limitate şi universitatea îşi rezervă dreptul de a respinge cererile de admitere recepţionate supra-limită chiar şi până la expirarea datei oficiale de admitere.

Pentru informaţii generale şi pentru informaţii despre programele de studii, desfăşurarea studiilor şi condiţiile de admitere elevii si studentii sunt rugati sa contacteze biroul EXCEL la adresa de e-mail: studien@excel.md sau la nr de telefon (022) 224059.

 

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.