12.12.2011

Новости образования/Știri Principale

Granturi Guvernului Suedez.

Новости образования/Știri Principale

Inca nu ai hotărât ce instituie de învătământ superior să alegi? Esti preocupat de calitatea si costul studiilor, de oportunităti de angajare, de recunoasterea internatională a diplomei?

 

Stockholm School of Economics in Riga a deschis usile către studii superioare pentru studentii din Republica Moldova!

Guvernul Suediei invită aplicantii să concureze pentru 20 de burse cu finantare deplină a studiilor pentru 3 ani la Stockholm School of Economics in Riga. Privilegii se  acordă potentialilor studenti din Moldova si Belorusia, urmati de Georgia si Ucraina.Grantul garantat de guvernul suedez acoperă taxa de scolarizare pe timp de 3 ani în valoare de 30.000 Euro, cazarea în căminul SSE Riga si bursă lunară de 200 EURO pentru cheltuielile secundare.

Fiind în topul celor mai bune scoli de business din Europa, după ratingul creat de Financial Times, Stockholm School of Economics oferă atât studii în domeniul economiei, cât si în cel al businessului. Dupa 2,5ani de instruire continuă, studentilor li se oferă sansa de a alege urmatoarele specialităti: Antreprenoriat, Marketing, Finante si Economie.  De asemenea, studentii anilor 1 si 2 trebuie să completeze un stagiu de practică cu termenul de 4-5 săptămâni si, respectiv, 6-8 săptămâni în companiile-partenere ale universitătii. Ceea ce diferentiază pe SSE de alte universităti internationale este accentul pe valorile pe care le cultivă studentilor: constiinta socială si de sine, prioritatea calitătii asupra cantitătii, auto-dezvoltare si managementul relatiilor. De aceea, programul de studiu se desfăsoară după structura modulară – maximum 2 cursuri decurg în acelasi timp, pentru a oferi studentilor posibilitatea de a se concentra asupra materialului studiat mai eficient. Ultimul semestru al celui de-al treilea an de studiu, studentii îl pot petrece în programul de schimb international la una din universitătile partenere.

96% din absolventii SSE Riga au fost angajasi în primele 2 luni după finisarea studiilor, alegând industrii ca: Audit/Consulting, Banking/Finance, Wholesale/Retail, Advertising/Marketing. Dacă esti gată să faci fata provocării de a studia peste hotare si de a trăi  un adevărat schimb de experientă internatională,atunci Stockholm School of Economics in Riga va avea plăcerea să te acompanieze în realizarea  scopului  tău de a deveni un profesionist al industriei businessului si economiei.

 

Procesul de admitere:

-          Candidatii trebuie să absolveasca studiile liceale până în iulie 2012

-          Nota minimă la matematică si limba engleză: 7 din 10

-          Experientă unui an universitar va fi considerată drept avantaj

 

Pasul 1: 2 Aprilie, 2012 – Termenul-limita pentru aplicarea online.

Pasul 2: 21 Aprilie, 2012 – Examenele de admitere (Limba engleză, Matematică si Aptitudinile Logice)

Pasul 3: Mai – Candidatii care au trecut cu success examenele de admitere sunt invitati la interviuri. Adresa si data va  fi anuntă până pe 5 aprilie pe site-ul universitatii: www.sseriga.edu

Decizia finală: 22 mai 2012 – lista studentilor admisi va fi publicată pe site-ul universitătii.

Începutul anului academic: 20 August 2012

 

→ архив новостей


 • ETS

  ETS является неправительственной корпорацией, которая разрабатывает и администрирует международные языковые экзамены TOEFL.

 • DAAD

  DAAD (Германская служба академических обменов) – самоуправляемая организация высших учебных заведений Германии.

 • Британский Совет

  Неполитическая независимая организация которая представляет Великобританию за рубежом в областях культуры, науки, образования и профессиональной подготовки.

 • American Councils

  Международная некоммерческая организация, призванная продвигать образование и научные исследования во всем мире в рамках международных программ.